Usnul zaparkovaný v poli, předtím několikrát boural

 

Ustlat si v poli není něco až tak netradičního. Dá se tam dělat spousta zajímavých věcí. Ale hodit si tam šlofíka v autě, když předtím nabouráte všechno, co vám přijde do cesty, to už rozhodně normální není. Nicméně i to se stává.  

Na silnici z Velvar do Mělníka bylo každopádně celkem veselo. I když majitel Suzuki si to asi nemyslel, když do něj na přehledném úseku zezadu vrazila rozjetá Octavia. Ono se ale není moc čemu divit, protože její řidič možná auto před sebou ani neviděl. V té chvíli měl totiž v krvi 1,31 promile alkoholu.

Také tento opilec dělal se svým autem zvláštní věci. 

To však byl teprve začátek, to zábavnější mělo teprve přijít. Opilec se ani nenamáhal, aby zjistil, zda někomu nezpůsobil zranění. Nesplnil tedy svou zákonnou povinost, nabouranou káru prostě objel a vesele si drandil dál. "Dále na úrovni polní cesty vedoucí do obce Sazená vjel do protisměru, kde narazil do směrového sloupku, poté do dopravní značky Zákaz odbočení vlevo. Následně sjel do travnatého příkopu a stále pokračoval v jízdě," popsala zběsilou cestu policejní mluvčí Michaela Nováková.

3,5 promile alkoholu v krvi? Ano, i s tím lze usednout za volant.

Zlatý hřeb nastal o pár vteřin později, kdy si to chlápek namířil do pšeničného pole. Chvíli si hrál na kombajn, než mu nejspíš došly síly a za volantem prostě usnul. Je s podivem, že během jeho manévrů nebyl on ani nikdo další zraněn. V každém případě za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až tři roky v kriminále. Možná by mohl uvažovat o nějakém zemědělském kurzu, času by na to měl jistě dost.