Tipy na víkend: Užijte si rytířské souboje nebo třeba Pivní festival

Na zámku Berchtold budou řinčet zbraně
 

O víkendu má sice pršet a klasické léto se nám tak nejspíš obloukem vyhne, to však neznamená, že si nemůžete užít řadu kulturních akcí. Zajděte třeba na Pivní festival do Měšic nebo si zasportujte v bývalém Vojenském újezdu Brdy. 

Už dnes se až do půlnoci koná pátý ročník swingu a jazzu na Letním pódiu Kongresového centra Lázeňská kolonáda. Těšit se můžete například na Zuzanu Janišovou nebo na Martina Chodúra s rozhlasovým orchestrem Gustava Bröma.

Jaké skalní poklady skrývají střední Čechy?

Den rytířů je jednou z pravidelných a návštěvníky velmi oblíbených akcí, která se na zámku Berchtold koná každoročně. Celou sobotu se můžete těšit na řadu rytířských soubojů, divadelních představení, středověké hudby, ukázky středověkých tanců, soutěže pro malé i velké nebo třeba balónkovou bitvu.

Kam za zábavou v Mladé Boleslavi? Co třeba palác Templ?

V sobotu se můžete na Pivním festivalu v Měšicích těšit na několik desítek minipivovarů, například Počernický pivovar, Břevnovský klášter, pivovar Březňák, Pivovar Běleč nad Orlicí, Biskupský pivovar, Pivovar Kozel, Únětický pivovar a další. Dále pro vás bude připraveno několik stánků s občerstvením – klobásy, steaky, párky v rohlíku, cukrová vata, bramborové spirály, langoše, koláče, záviny, buchty, ledová tříšť či třeba výběrová pražená káva. 

Víte, že existuje ZOO, kde si můžete sáhnout na lvíče?

Nový závod, který vás zavede tam, kam se ještě loni nemohlo, do někdejšího Vojenského újezdu Brdy, odstartuje 22. července. Prohlédněte si Padrťské rybníky, zaniklé obce, chatu Václavku i klášter a křižujte panenskou přírodu křížem krážem. Ale pozor na to, kam šlapete: v okolí jsou mokřady a bažiny! 

Obyvatelé Králova Dvora se mohou těšit na další super hudební akci. Hard-rockové léto na zámku čeká v sobotu večer řadu zajímavých vystoupení. Předvedou se skupiny Dio Tribute, Uhr a Kiss Praharevival.