Bouře znovu útočí, bude se opakovat včerejšek?

Propadlá prosecká estadáka
Zobrazit fotogalerii (20)
 

Nová výstraha meteorologů před silnými bouřkami vešla v platnost ve středu odpoledne. Bouřková aktivita má dosáhnout podobné intenzity jako v úterý.

Podle informací Českého hydrometeorologického ústavu bude dnešní bouřková aktivita podobná té včerejší. Situace by měla být “jako přes kopírák”. Čekají nás tedy hromy, blesky, přívalové deště i kroupy.

V noci na čtvrtek by měly bouřky doznívat. Bude zataženo, postupně s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle se mohou objevit přívalové srážky do 40 milimetrů. Od západu bude oblačnosti ubývat a přes den se znovu ukáže sluníčko. Očekáváme polojasno až oblačno s teplotami do 27 stupňů Celsia.

Včerejší bouřky způsobily četné pády stromů. Ve Středočeském kraji vyjížděli hasiči přibližně ke 40 karambolům. V Praze potom převážně odčerpávali vodu ze sklepů a garáží, vyjeli ale i na Ministerstvo financí. Nejvíce počasí zaúřadovalo na severu Prahy v oblasti Kobylis a Ládví. Tady přestaly kanály pobírat vodu a dokonce musela být přerušena i hromadná doprava. Jak dlouho bude uzavřena Novovysočanská estakáda, kde se propadla vozovka a další propady hrozí, se zatím neví.