Benešov zavádí pro místní Mobilní rozhlas

Nevěřili byste, kolik se toho přenese z vašich rukou na telefon
 

Zajímají vás novinky v Benešově, ale nebaví vás sledovat web? Benešov zavedl Mobilní rozhlas! Nainstalujte si ho do svého telefonu a dozvíte se novinky o počasí, uzavírkách, akcích nebo kdy bude odstávka vody.

Rodina Chytříkových a rodina Smolíkových jsou sousedé, kteří žijí v pěkných domcích někde v Benešově. Zatímco ti první o všem vědí, těm druhým odtáhnou auto kvůli čištění silnic, ujede jim autobus a ještě pan Smolík upadne na náledí. To proto, že rodina Smolíkova neví o Mobilním rozhlase, který město spustilo pro své obyvatele.

Jistě, jde o nadsázku, ale každému v životě se někdy stalo, že mu uteklo něco důležitého, protože neměl potřebné informace včas. Nebuďte jako rodina Smolíkových! Jestli chcete mít přehled o všem, co se kolem vás děje, vědět už dopředu, že nepoteče voda či kde je na silnicích zácpa, zaregistrujte se do Mobilního rozhlasu. Je to zcela nová aplikace města Benešov. Dozvíte se tak o dění ve městě přímo ve svém telefonu.

I bez rozhlasu vám ale řekneme, co se děje v srpnu v Benešově a na Konopišti.

Stačí se zaregistrovat na stránkách Benešova, vyplnit svoje číslo a e-mail, následně budete ZDARMA dostávat esemesky, hlasové zprávy a e-maily od města. Vzhledem k tomu, že budete upozorněni na důležité informace už předem, nepřekvapí vás například žádná uzavírka na silnici.

 

 

Jaké zprávy můžete od Mobilního rozhlasu očekávat?

Veškeré dění ve městě. Jsou to například informační zprávy, jako je varování před výkyvy počasí, odstávky vody nebo zhoršená smogová situace. A dále výpadky elektřiny nebo plynu, čištění ulic, již zmiňované uzavírky silnic. Nebo třeba umístění kontejnerů na bioodpad, abyste je nemuseli hledat. Díky Mobilnímu rozhlasu se ale dozvíte také důležité informace z radnice. Jde zejména o změny úředních hodin institucí či upozornění na termíny a povinnosti.

Samozřejmě nechybí ani kulturní akce, kdy vám budou chodit do mobilu pozvánky jak na kulturní události typu koncert, divadlo, tak i pozvánky na sportovní utkání. Patří sem také pozvánky do kina a akce pro děti, vybrat si tedy můžete z mnoha událostí a rozhodnout se, kam zajdete.

Mobilní rozhlas ale přinese i zpětnou vazbu občanům, jako jsou například odpovědi na referenda a ankety, potvrzen účasti na akci, na kterou zajdete. Odsouhlasení záchranných aktivit či názory občanů na dění v obci. Tohle všechno vám bude chodit do mobilu, když se registrujete. Pro občany je tedy Mobilní rozhlas úplnou nezbytností.

 

Klíčová slova: