Tip na víkend: Dětský den, nauka o včelách nebo soutěž o nejlepší guláš

Počasí by mělo přát
 

Počasí by se mělo na víkend přeci jen přiblížit létu a to je ten správný důvod vyrazit na nějakou akcičku. Vyberou si úplně všichni. Ať už toužíte po pohodovém rodinném odpoledni, gastronomickému zážitku nebo se třeba chcete dozvědět něco nového. 

Tradiční dětský den Osady Kazín spojený s Kubíčkovým dětským dnem bude jistě vítanou příležitostí, jak dostat vaše potomky alespoň chvíli na čerstvý vzduch a přitom si užít spoustu legrace. Navíc si to své jistě najdou i dospělí. Dopoledne vás totiž čekají soutěže a atrakce pro děti, odpoledne je na programu karneval.

Jestli chcete poznávat nové věci, mrkněte se na nejkrásnější místa v Česku. 

Jestli máte rádi med, lépe řečeno vás zajímá první krok k jeho „výrobě“, tady nemůžete chybět. Kurz je zaměřen na seznámení s výživou a vývojem včelstev ve vztahu k aktuálnímu ročnímu období (léto, podletí a podzim), zdrojům včelí pastvy a vnějším vlivům. Bude probíhat v Návštěvnickém centru a ve výsadbách Dendrologické zahrady v Průhonicích. Rozhodně není určen jen pro profesionály, ale i pro nadšené amatéry. 

Kam v Benešově a Konopišti? Nechte se inspirovat.

Druhý ročník kuchařské soutěže o nejlepší kotlíkový guláš amatérů odbce Zdiby, konaný v sobotu na fotbalovém hřišti ve Veltěži, jistě přiláká nejen milovníky jídla. Jedinou povinnou ingrediencí je maso, zhruba tak čtyři kila. Dřevo i vodu na vaření dostanou soutěžící od pořadatele. Součástí programu je i koncert skupin Revival The Beatles a Revival Kabát. Všechno vypukne v pravé poledne.