Rychlá jízda se nevyplatila, řidič za ni zaplatil životem

 

Adrenalin je úžasná věc a rychlá jízda je jednou z věcí, která ho tělu dodává ve velkém. Jsou však mnohem bezpečnější místa, kde lze zkoušet limity své a svého auta než na běžné vozovce. Bohužel se pak může snadno stát tragédie, jako dnes na Kladensku.

Silnice mezi obcemi Velká Dobrá a Doksy byla dnes dopoledne na dvě hodiny uzavřena. Důvod byla smrtelná nehoda, kterou způsobil sedmadvacetiletý řidič vozu Opel Corsa. Naneštěstí na svoji chybu doplatil životem. "Při projíždění pravotočivé zatáčky pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky a zejména svým schopnostem a vjel do protisměru," potvrdila policejní mluvčí Michaela Nováková.

Střet auta a motorky může znamenat i tragédii. Tak jako o tomto víkendu.

Mladík se sice snažil vrátit zpět do svého pruhu, jenže přitom dostal smyk a naboural do protijedoucí Škody Fabia. Čtyřiadvacetiletá řidička utrpěla jen lehčí zranění, naopak její spolujezdkyně musela být letecky transportována do Ústřední vojenské nemocnice v Praze Střešovicích.

V roce 2015 se na českých silnicích stalo 93 067 nehod. Nejhorší je rok 1999, kdy policisté šetřili 225 690 nehod.

Viník nehody však takovou kliku neměl. Jeho zranění byla neslučitelná se životem a na místě zemřel. "Byla nařízena soudní pitva," dodala Nováková s tím, že pak bude jasno, zda byl pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. 

Přesto, že v posledních letech počet smrtelných nehod klesá, čísla jsou přesto alarmující. Za rok 2015 na českých silnicích zemřelo 660 lidí, což je o jedenatřicet víc než o rok dřív. Nejhorší byl v tomto ohledu rok 1994, kdy na vozovkách vyhaslo 1 637 životů.