Kam na SAMOSBĚR OSTRUŽIN? Na plantáž ke Staré Boleslavi

Víme, kam si zajít na ostružiny?
 

Ostružiny dozrávají a vy nevíte, kam na ně zajít? Vyzkoušejte ostružinovou plantáž u Staré Boleslavi, sbírat můžete tři dny v týdnu nebo si dohodnout vlastní termín. Poté si připravte domácí osvěžující sorbet!

Samosběry ovoce se v posledních letech těší velké oblíbenosti a my pro vás máme dobrou zprávu. Na řadu přišla sklizeň ostružin a s ní i možnost si je nasbírat. Na ostružiny nemusíte pouze do lesa, v našem kraji jsme pro vás našli plantáž, kde na vás čekají rovnou dvě odrůdy ostružin.

Na ostružiny do Staré Boleslavi

Ostružinová plantáž se nachází u Staré Boleslavi v lokalitě U Staroboleslavské tůně. K místu se dostanete z ulice Maxe Švabinského.

Pěstují se zde beztrnné ostružiny. Sklizeň je tak neporovnatelně jednodušší než sklizeň například jahod nebo borůvek.

Pro lepší orientaci použijte mapu.

Kdy: v sobotu od 10.00 h do 17.00 h

         v neděli od 11.00 h do 17.00 h

         ve středu od 15.00 do 19.00 h

Pokud máte v plánu větší odběr ostružin, je možné si dohodnout mimořádný termín samosběru na telefonním čísle +420 774 820 666.

Kam v kraji na nejlepší zmrzlinu? PŘEHLED nejoblíbenějších míst

K dispozici je v letošním roce odrůda BLACK SATIN a OREGON THORNLESS (v pozdějším období), obě vhodné pro přímou spotřebu i zpracování do kompotů, džemů i sirupů.

Ostružiny patří mezi nejzdravější druhy ovoce

Ostružiny jsou vynikající svým obsahem vitamínů, antioxidantů a dalších doprovodných látek, proto jsou právem zařazovány mezi léčivé rostliny. Obsahují vitamin C a K, polyfenoly, silné antioxidanty, flavonoidy, kyselinu listovou, vlákninu, proteiny a další zdraví prospěšné látky.

Vyzkoušejte ostružinový sorbet

Léto patří sorbetům! Připravte si z natrhaných ostružin sorbet a užijte si zbývající letní dny.

Připravte si:

750 gramů ostružin

300 gramů cukru krupice

2 limetky

lístky máty

Příprava:

Cukr nasypte do vroucí vody a za stálého míchání ho nechte rozpustit. Přidejte dvě třetiny připravených ostružin a pět minut povařte na mírném ohni.

Poté směs rozmixujte ručním míxérem, přeceďte přes sítko a nalijte do nádoby. Přidejte zbytek nasekaných ostružin a nechte zmrazit. Váš sorbet je hotový!