Ve Stodůlkách se procházel kozel, chtěl na benzince natankovat?

Opravdu netradiční odchyt
 

Strážníci městské policie jsou ze služby zvyklí na všechno možné. Ale přesto se občas stane, že je sem tam ještě něco překvapí. Takový odchyt zvířete sice patří k jejich běžným činnostem. Rozhodně se však nestává, že by museli nahánět kozla. 

Obsluha čerpací stanice v Jeremiášově ulici nevěřila vlastním očím. Bílá zvířata někteří jedinci vídají po požití některých druhů drog, většinou jde o slony. V tomto případě se ale u benzinky promenoval kozel a opravdu nešlo o halucinaci. Čtyřnohý chlapík zřejmě zatoužil po svobodě. Procházející se zvíře bylo totiž řádně označeno ušní známkou a vypadal k světu.

Někdy utečou zvířata přímo z cirkusu, tak jako se to povedlo zebrám v Berouně.

Takže nemohlo být řeči o nějakém dlouhodobém zvířecím bezdomovci. "Odchytová služba ho nalezla, jak se toulá po parkovišti. Pracovník odchytu městské policie tedy zvíře odchytil a převezl ho do útulku v pražské Troji," potvrdil s úsměvem mluvčí městských policistů Jan Čihák. Tam si "turista" počká na svého majitele.

S odchytem bojových plemen psů bývá problém. Ve Vestci chtěli narkotizační pušku.

Ze statitik vyplývá, že strážníci nejčastěji odchytávají psy a kočky, což je v našich končinách poměrně logické. Na pořadu dne bývají také divočáci nebo koně. Mezi kuriózní případy se určitě řadí lapení nejrůznějších hadů, leguánů nebo třeba mangusty liščí.

Pokud nevíte, jak se chovat při ztrátě zvířete, čtěte zde.

Naprostou raritou je pak pronásledování a následné chycení klokana. Ano, stále jsme v našich končinách, do Austrálie jsme se opravdu nepřemístili. Zatímco psi a kočky putují do útulků, exotické kousky většinou končí v zoologické zahradě. Nevíme jak vy, ale my už se těšíme na toho slona. Snad by ani nemusel být bílý...