Dobrovolní hasiči v Netvořicích pořádají Neckyádu

Plavidla mohou být opravdu různorodá. Záleží, co si vyrobíte
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Krátce po začátku školního roku proběhne v Netvořicích již tradiční Neckyáda. Dobrovolní hasiči akci pořádají každoročně pro děti i dospělé. Závodit můžete na trakaři přes vodu nebo v běhu po lávce. 

Neckyáda je již tradiční akcí, kterou pořádají dobrovolní hasiči v Netvořicích. Letošní Neckyáda pro děti, ale i dospělé začíná 3. září od 13 hodin, končí pak kolem páté. Občerstvení je na místě zajištěno. 

"Jde o závod netradičních plavidel. Lidé závodí buď na plavidlu, které si vyrobí a přinesou s sebou, nebo na nějakém z našich. Závody rozdělujeme na kategorie Děti, Dospělí a pak Suchou nohou přes rybník či nádrž. Je tam přes vodu udělaná lávka, která je vyrobena z polystyrenu, takže se houpe a hýbe. Takže se soutěží v tom, kdo dojde dál nebo kdo ji přejde, či nepřejde. Pak je tam jízda po lávce trakařem," vysvětluje Miroslav Šebek, velitel SDH a ZJ Netvořice. 

 

Neckyáda je úsměvná vodácká akce, atrakce na vodě, při níž plují lidé mnohdy v převlecích na netradičních plavidlech. Neckyáda bývá organizována při různých příležitostech, bývá součástí různých slavností, dětských dnů. Pojem vychází z kdysi běžných dřevěných necek, preferovaná jsou plavidla všelijak vyzdobená a různých tvarů i materiálů. Akce se konají na rybnících i řekách. Smyslem je zábava plavců i diváků na březích.

 

Chcete udělat dobrou věc? Připojte se k úklidu 

I tento rok bude v Netvořicích akce "Úklidová štafeta" tak jako minulý rok. Letos jde již o třetí ročník akce. Tentokrát úklid proběhne už 17. září. O co jde? Cílem je dát do pořádku škarpy u silnic a cest v okolí obce.