Požár chaty v Zadní Třebani! Může za to žhář?

 

Několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů si včera vyzkoušelo, jak rychle ubývají síly v dusnu a teplotách nad třicet stupňů. Bohužel nešlo o cvičení, ale o ostrý zásah. V obci Zadní Třebaň totiž hořela chata a hasiči měli co dělat, aby alespoň zabránili šíření plamenů. 

Tentokrát to nebyl jen boj s ohněm, ale také s obrovským vedrem. Nebylo se tedy čemu divit, že záchranáři museli na místě ošetřit jednoho profesionálního a dva dobrovolné hasiče, kteří během zásahu zkolabovali. Jejich péči potřeboval také mladý muž s akutní stresovou reakcí. 

Podle prvních informací to měl být právě tento mladík, který mohl být uvnitř chaty, když ji pohltily plameny. Tato předpověď se však naštěstí ukázala jako lichá. Přesto, že z objektu zůstaly jen ohořelé kusy, k dalším zraněním ani ztrátám na životě nedošlo. V okolí je to už druhý podobný požár za posledních několik málo dní. Nedávno hořelo v Hlásné Třebani, požár tam zřejmě někdo založil úmyslně.

Práce byly ukončeny po téměř devíti hodinách. Na místě zůstala jen Policie České republiky, důvod vzniku požáru je stále ve stadiu vyšetřování. Vyloučit se zatím nedá vůbec nic, ani úmyslné zapálení, tak jak tomu bylo v předešlém případě.