Máte rádi dobré víno, zajděte do Měšic

Měšický zámek
Zobrazit fotogalerii (13)
 

Ano, je tomu tak. Další akce obdobného charakteru, jako byl Pivní festival v Měšicích. Organizátoři akce (Jan Richter, Marie Flaksová, Eva Kočková, Jiřina Janečková) se rozhodli ještě letos uspořádat 1. ročník Měšického Vinobraní.

Vinobraní bude probíhat na stejném místě jako Pivní Festival, tedy v areálu měšického Centra volného času. A to v sobotu 22. října od 11 do 22 hodin.

“Jak jsme řekli, tak děláme. Chceme oživit dění v obci a přinést do Měšic nový život. A to takový, kde se budou moci občané sejít, popovídat si a užít si spoustu zábavy. Jak jsme zjistili, Měšičákům chybí akce právě tohoto typu. Do roka bývá několik akcí v okolních obcích, ale žádná akce podobného charakteru v naší obci. Kladli jsme si otázky, proč to nejde u nás? Copak je to tak těžké?” říkají organizátoři akce.

Jak se na akci dívá jeden z organizátorů Jan Richter. “Mohu říci, že to opravdu není nic lehkého, ale když víte, že to neděláte sama a máte super kolektiv, který vám vždy pomůže, je to hned o ničem jiném. A to nejhezčí přijde nakonec, jako tomu bylo u Pivního festivalu. V průběhu akce k nám začali chodit lidé a děkovali nám za uspořádání akce,” to je podle Richterových slov ta nejhezčí odměna, a proto se s kolektivem dam, které se organizací nejrůznějších akcí zabývají, rozhodli pro uspořádání historicky prvního vinobraní.

Z prvního měšického festivalu jsme vám poskytli reportáž. Pivo a dobré jídlo, tak ožily v sobotu Měšice

“Rádi bychom, aby se tyto akce staly rituálem a mohli bychom je pořádat každý rok. Nicméně poděkování patří zejména zastupitelstvu obce Měšice, které nám schválilo tyto akce a umožnilo nám pronajmout si právě tento prostor,” pokračuje Richter.

První měšické vinobraní proběhne 22. října, organizátoři vinobraní dostávali řadu otázek, proč bude až v tak pozdním termínu. Odpověď je jednoduchá, jiný termín nebyl k dispozici. V říjnu se pořádá v okolních obcích řada akcí, největší obavy panovaly z toho, aby se termín nekryl například s Mělnickým vinobraním.

Těšit se můžete na několik vinařů z celé ČR, stánky s občerstvením, ochutnáte například italské speciality, sýry, grilované maso, klobásy, alko/nealkoholické nápoje, pivo a poslechnete si kvalitní hudbu. Samozřejmě nepřijdou zkrátka ani nejmenší, pro děti bude připraveno hned několik atrakcí. Vstupné je stejně jako na pivním festivalu dobrovolné.