Hotel Praha půjde k zemi, centrum Kralup se bude rekonstruovat

Staré centrum bylo krásné..
Zobrazit fotogalerii (4)
 

V Kralupech se bude bourat i rekonstruovat! K zemi půjde hotel Praha, rekonstrukcí projde centrum města, především prostranství mezi kostelem a radnicí. 

Významným krokem v rámci přestavby centra je akce s názvem „Řešení zpevněných ploch v centru města Kralupy nad Vltavou – I. etapa“. Ta spočívá v opravě prostranství mezi kostelem a radnicí, zahrnuje rekonstrukci komunikací, veřejného osvětlení a zeleně. Práce si celkově vyžádají tři měsíce, během kterých dojde na Palackého náměstí k redukci dopravy. Omezení se dotknou i chodců, na přechodnou dobu se budou pohybovat po improvizovaném povrchu, to by ale nemělo být nic zásadního. 

Hotel měl být zbouraný už v půlce srpna. Hotelu Praha odzvonilo, k zemi půjde v půlce srpna

„Projektant už dopředu vytvořil jednotlivé fáze všech prací tak, aby nedošlo k zamezení přístupu do provozoven, obchodů a úřadů. Po celou dobu realizace tak bude veřejnosti umožněn pohyb přes náměstí,“ uvedl Dušan Osladil, jenž má na starosti stavební dozor na odboru realizace investic a správy majetku. Zároveň však připomíná, že výraznější omezení nastanou v důsledku demolice hotelu Praha, která začne 1. září a bude tímto probíhat souběžně s revitalizací ploch kolem radnice a kostela. 

Co na demolici říká veřejnost? "Myslím si, že zbourání hotelu je hloupost, mělo se přistoupit k rekonstrukci. V Kralupech ubytování pořádně není, hotel by se nám tady hodil," uvádí jeden z místních Michal Ostrý.

A kde teď v Kralupech zaparkujete? „Protější parkoviště, které je součástí Palackého náměstí, bude po dobu demolice nefunkční, v tomto místě dojde k vystavění ochranného plotu. Uzavřen bude i chodník pro pěší. Naopak parkoviště naproti budově České spořitelny nedozná výraznějších omezení. V důsledku demolice se ale částečně zkomplikuje doprava v Žižkově ulici, přes kterou budou nákladní automobily odvážet sutiny,“ uzavřel Dušan Osladil.