Nebezpečná křižovatka se bude vracet k původnímu značení

Přesně tady každé ráno stojí dlouhé kolony aut
Zobrazit fotogalerii (6)
 

V Praze 8 je křižovatka, která ještě donedávna nebyla nebezpečná. Než došlo ke změně značení! Od té doby se tady stávala jedna nehoda za druhou. Teď by se všechno mělo změnit! 

"Dej přednost v jízdě", tuhle značku řidič nemá šanci vidět

Nikdo zatím neví, k jakému značení se křižovatka ulic Ďáblické s Bešťákovou vrátí, respektive do které fáze před tím, co zde můžeme vidět dneska. Podle množství nehod byl ideální stav bez semaforů, poměrně málo nehod je i nyní, kdy celou tu soustavu pruhů na vozovce v křižovatce doplnila i vodorovná varianta značky „Dej přednost v jízdě“, tedy trojúhelník. Další "Dej přednost v jízdě" uvidíte v naší fotogalerii, tahle značka je poněkud nešťastně umístěná a řidič ji tak snadno přehlédne, uvidí pouze dvě tyče. 

Zrušit semafory by bylo ze všech řešení nejsmysluplnější – ale také samozřejmě nejdražší. Nehody jsou totiž z drtivé většiny způsobeny tím, že řidič stojí na světlech na červenou, tramvaj projede, mezitím mu skočí zelená a on jede. Málokoho napadne, že pár metrů za kolejemi už ona zelená neplatí.

O křižovatce jsme v minulosti již informovali. Nebezpečná křižovatka je strašák pro řidiče

Podle všeho návratu k normálu pomohly i fotografie a videa, který jeden z místních umisťuje na sociální sítě a kanál Youtube. Jedna z největších nehod se tady stala 13. června. Další komplikací je křížení s kolejemi, které vede k poměrně rozlehlému sídlišti.

V minulosti zde k žádným nehodám nedocházelo. Ty se začaly množit až po změně značení. Nejen, že si na něj řidiči nemohli zvyknout, ale bylo tak nepřehledné, že nejednoho zmátlo.