Pěstovali marihuanu na hřbitově, teď jim hrozí až pět let

 
Pěstování marihuany hned za hřbitovní zdí překvapilo policisty z Prahy 6. Anonym nahlásil nelegální pěstírnu, to se však doneslo manželům, kteří si na svou zahrádku marihuanu vysadili. Šikovní pěstitelé schovali rostlinky důkladně. Policisté však byli ještě důkladnější.

Hřbitov jako místo posledního odpočinku představuje klidné útočiště pro pozůstalé. Pokoj na hřbitově narušili manželé, kteří si tam začali pěstovat marihuanu.

Anonym nahlásil na konci dubna nelegální pěstírnu policistům na Praze 6. Kriminalisté si rychle opatřili povolení k domovní prohlídce. Manželé  okolo padesáti let, žijící v domku, který je součástí hřbitova u ulice Evropská, se však o udání dozvěděli. Na nic nečekali a všechny rostliny uklidili, mysleli si, že tak vyváznou bez problémů. Policisté, přestože nenašli rostliny, důkladně propátrali dům pěstitelů.

Spolupachatelé svůj úklid podcenili. Zbytky marihuany našli policisté pod rohoží, která ležela na podlaze ve sklepě, ale také na koštěti. Koštětem se totiž manželé snažili doslova zamést stopy po svém zločinu.

 

V domě pak našli i několik desítek důkazů v podobě jednotlivých komponentů, ze kterých se skládá domácí pěstírna. Konkrétně šlo o různá potrubí k vzduchotechnice, časovače zavlažování, osvětlovací tělesa a hnojivo k podpoře a urychlení růstu rostlin.

"Díky mravenčí práci kriminalistů byli manželé rychle obvinění za nedovolenou výrobu a nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. V případě odsouzení jim hrozí až pět let za mřížemi," komentuje neobvyklý případ mluvčí policie Tomáš Hulan.