Doletí, nebo ne? Tihle krasavci mají namířeno na sraz do Německa

Doletí, nebo ne?
 

Ikaros byl první, kdo chtěl popřít zemskou přitažlivost a na křídlech vyrobených z ptačích per se vznést ke slunci. Dopadl však neslavně. To naštěstí není případ nadšenců, kteří se z letiště Točná vydali dvěma oldtimery na sraz do Hahnweide. Německé městečko už je dnes podobnými akcemi proslulé. 

Kdo nezažil řev motorů a vůni starých strojů na vlastní uši a nos, nikdy se nedokáže plně vžít do pocitů, které se zažívají těsně před startem. Na jednu stranu lehká nervozita, jestli vás takové letadlo vůbec někam dopraví, nebo se po chvíli rozplácnete na louce za prvním lesem. Mnohem víc ale převažuje pocit vzrušení a napjatého očekávání.

Je přitom úplně jedno, jestli jste nováček, nebo zkušený matador. Když to jednou dostanete do krve, nikde vás to nepustí. Báječní muži na létajících strojích by o svém koníčku mohli vyprávět dlouhé hodiny a nejspíš ještě dávno potom. 

Je jasné, že kdekoli se podobná letadla objeví, vzbudí zájem. Stejně tomu bylo na klubovém letišti Točná. Místní lidé možná občas nadávají, že je ruší častý hluk. Nicméně i někteří z nich se přišli podívat, cože to k nim tentokrát zavítalo. Je zřejmé, že velkou parádu stroje udělají i na srazu v Hahnweide. A jak je vidět ve videu, do Německa dorazí i pořádná porce legrace...