Poznáte ho? Ženu našel na seznamce, ukradl jí šperky za desítky tisíc

 

Pro policii starý známý, přesto se mu zatím daří unikat nástupu trestu, který si měl odpykávat za podvody. Jedenapadesátiletý muž navíc nelenil a svou trestnou činnost ještě rozšířil. Minimálně jednu ženu z Radotína měl totiž okrást o cenné šperky.

Jestli na někoho platí přísloví, že dvakrát nevstoupíte do stejné řeky, tak rozhodně ne pro tohoto chlapíka. S ženou z Radotína se měl seznámit přes internetovou seznamku a prý vystupoval vždy slušně a nikdo by do něj neřekl, jaké má úmysly. Poškozená to bohužel zjistila až druhý den poté, co si zlodějíčka pustila do bytu. Nejenže jí v peněžence chyběly peníze, navíc zmizely šperky za desítky tisíc korun.

Těžko se divit, že od té doby jakoby se po něm slehla zem a se ženou přestal komunikovat. Pro policisty už je to však dávno známá figurka. V roce 2011 už ho totiž pro jiné krádeže vyšetřovali. "V té době si vždy pod záminkou, že si chce založit bankovní účet s vysokým finančním obnosem, vynucoval individuální přístup manažerů finančních institucí. Když mu ale při schůzce věnovali svou pozornost, nepozorovaně je okradl o mobilní telefony," potvrdila policejní mluvčí Iveta Martínková.

Letos byl dokonce za jiné podvody odsouzen k trestu odnětí svobody. Do vězení ale dosud nenastoupil, a tak něj byl v květnu vydán příkaz k zatčení. Do současné doby se ho ale kriminalistům nepodařilo vypátrat. Podvodník přitom zpravidla vystupuje pod svou pravou identitou. "Podle poškozených jedná velice slušně, kultivovaně a galantně. Prý také působí vzdělaně a má všeobecný přehled, čímž si snadno získává důvěru svých obětí."

Kriminalisté pátrají nejen po tomto celostátně hledaném muži, ale i po případných dalších poškozených, kterých může být po celém území republiky mnohem více. Pokud byste tušili, kde se může dotyčný nacházet, policie prosí o pomoc. Jakékoli informace přijme na lince 158.