Kde rodit, když jste z Nymburska?

 

Nymburská nemocnice se uzavírá, stávající rodičky zůstávají, ale nové do porodnice nepřijímají. Kdy se zase otevře brána i pro nastávající maminky?

Budoucím maminkám přibyla další starost, brány porodnice v Nymburku se pro ně uzavřely v pátek 16. září. Kam se v požehnaném stavu uchýlit a jak dlouho bude trvat toto omezení? Budou rodit už v termínu, kdy bude oddělení zase v provozu?

Opravy probíhají na gynekologicko-porodnickém oddělení i na chirurgii. Právě na chirurgii končí ženy, které podstupují císařský řez. "Pacientky nepříjímáme od pátku 16. do 21. září. Proto pacientky přesměrujeme do okolních nemocnic, třeba do Kolína. Samozřejmě o tom ví i záchranka, takže se nestane, že by nám sem rodičku dovezli omylem," ujišťuje mluvčí nemocnice Pavlína Stránská. Jde především o to, že chodba, kterou pacientky vozili na chirurgii, není použitelná a už vůbec ne sterilní.

"Nymburská nemocnice se snaží zlepšit prostředí pro všechny pacienty, zejména nám leží na srdci spokojenost maminek a jejich čerstvě narozených dětí," vysvětluje tisková mluvčí. "Spravují se podlahy na chodbách a nové děláme sprchy i toalety," vyjmenovává Stránská. Rekonstrukce probíhá i na oddělení chirurgie.