Šest mladíků zaútočilo v metru, brutálně zbili muže. Poznáte je?

Poznáte někoho ze šestice útočníků?
 

Policie v Praze stále pátrá po šestici mladíků​, kteří napadli náhodného cestujícího v metru. Protože se policii doposud nepodařilo útočníky najít, žádá o pomoc.

Cesta metrem se vymstila muži, kterého brutálně zmlátila šestice mladíků. Jejich agrese je o to překvapivější, že jim byl mladý muž neznámý.

Útok, který se stal ve stanici metra Palmovka, překvapil i ostřílené kyjské policisty. 26. července kolem jednadvacáté hodiny se skupinka mladíků zaměřila na muže, který s nimi stál na nástupišti. Zpočátku muže jen oslovili, jenže ten s nimi nechtěl mluvit, začali mu tedy vulgárně nadávat. Muži se ulevilo, když přijelo metro a on mohl nastoupit do vagonu. Šestice mladíků však nehodlala svou oběť nechat odejít jen tak a nastoupila do stejného vozu. Stupňovali svou slovní agresi i výhružky, až jeden z nich přišel k muži a udeřil ho pěstí do obličeje.

Prvnímu útočníkovi přispěchal na pomoc další se skupiny, ve dvou a s boxerem na ruce začali bít poškozeného do obličeje. Muže se zastal další cestující, který si za svou odvahu vysloužil rovněž útok od agresorů. Ve stanici metra Hloubětín pak celá skupina vystoupila. První oběť šestice mladíků pokračovala až do stanice Černý Most, kde vyhledal lékařskou pomoc. Muž utrpěl mnohačetná poranění hlavy, a proto musel být hospitalizován. O tom, co bylo dál s odvážným mužem, který se při brutálním útoku proti přesile muže zastal, police neví. Stejně tak se zatím neví, kdo byli oni útočníci. Proto policie žádá svědky a širokou veřejnost, aby je kontaktovala na lince 158, jestliže pozná některého z útočníků. "Už jsme obdrželi několik připomínek, zatím je však zpracováváme a samozřejmě pořád prosíme o nové informace," konstatovala tisková mluvčí policie Iveta Martínková. "Víme také, že první oběť je už v pořádku," popsala situaci prvního napadeného muže tisková mluvčí.  Útočníkům hrozí až tři roky za mřížemi.