TIPY NA VÍKEND: Fyzičku vyzkoušíte na orientačním závodě a zajíte to hamburgerem

Převlékněte se za piráty a užijte si zábavu
 

Víkend si pořádně užijete hlavně s dětmi. Nahoďte pirátský převlek a vezměte s sebou i papouška. Potkat můžete taky zámeckou Bílou paní. Pozor dávejte při lekci ze sebeobrany přímo od armády ČR.

O víkendu sice už nebude krásné Mariánské léto, dokoce nezačalo ještě ani to správné babí léto, stejně si ho můžete parádně užít, mrkněte na to, jak.

V sobotu si ve Velkých Popovicích můžete pořádně zařádit na horských kolech. V 10:30 buďte na startu a rychle se zorientujte v orientačním závodu. Pokud po sportu přijde hlad, zkuste zajet na Burger Festival do Dobřejovic. Jestli patříte mezi fanoušky hasičů a policie, nenechte si ujít velkou akci v Benešově, kde se podíváte na ukázky sebeobrany používané v armádě a na vyprošťování osob z hořícího auta. Jestli váháte, kam vzít děti, nepropásněte Pirátský den v Březové u Kutné Hory. Pobaví vás vystoupení šermířů, užijete si hry soutěže, a pokud přijdete v převleku za piráta, dostanete speciální odměnu. Možnosti užít si letní kino ještě naposledy využijte ve Velkých Popovicích, promítat se budou Postřižiny

V Mníšku pod Brdy si děti užijí trochu tajemné atmosféry při prohlídce zámku s Bílou paní. Vrátí se pasovány do šlechtického stavu. V Dolních Břežanech se chystají Svatováclavské slavnosti. Těšit se můžete na den plný muziky, divadla, dobrého jídla a pití, ale taky na workshopy a burčák.

Jestliže toužíte po skvělých módních kouscích z autorských dílen, zajděte v Praze na Dyzajn market. Potkáte se s novinkami, stálými tvůrci a mnoha nováčky, kteří se představí úplně poprvé. Bude taky něco dobrého k jídlu a pití. Market probíhá v sobotu a v neděli.

V neděli si také zasportujete na Cyklotrophech 2016, takže sežeňte družstvo - stačí dva až čtyři cyklisti - a jděte do téhle velké výzvy. Rádi tvoříte a zapojíte i své děti? Právě pro vás je určena akce Tvoření ze sena: sova a sluníčko v Mělníku. Pokud jste to ještě nestihli, je ideální doba na to, vyrazit Dvakrát kolem světa s Františkem Ferdinandem d´Este v Benešově. V Kutné Hoře si užijete trochu naivního umění s Jiřím Nepraktou.