Hodiny v kolonách, kontroly kotlů a předvolební boj. To byl týden ve středu Čech

 

Blížící se volby nás vedou ke zvýšenému zájmu o kandidáty na hejtmana. Nepřestali jsme se zajímat o modré zóny. V nové rubrice o školách pak zjišťujeme, co se chystá a na co se máte připravit.

Volby se blíží každým dnem, možná si říkáte, že je to vlastně z bláta do louže. Jenže nevolit by znamenalo říct v podstatě: Je mi to jedno. Pokud vám to jedno není, vybrat si musíte. Rozhodnout se vám může pomoci třeba to, jak kandidáti na hejtmana ve Středočeském kraji odpovídali na otázku, co je v kraji trápí nejvíc a hlavně jak konkrétně jsou schopni to vyřešit. Politici obecně by se měli naučit více naslouchat a méně bezhlavě utrácet, ve stylu: když už to EU platí, tak honem něco udělejme! Své o tom ví v Hostivicích, kde si nemohou postavit skleničky na lince vedle sebe, aniž by poslouchali zvonkohru.
 

Každá pomoc se počítá

Paradoxně rozumně se chová růžová Barbie Dominika Myslivcová, které překvapila více svou charitativní činností než politickými čachry. Voliči Miloše Petery by neměli zapomínat na jeho skutky, ať už je hodnotí jakkoliv. Ostatně ohodnotit ho pořád můžete i vy. A známkuje se jako ve škole!

Pokud máte práci a nespíte rovnou tam, pravděpodobně řešíte každodenní dilema, jak se do práce dostat. Jenže jak dlouho bude cesta trvat a kolik vás bude stát? Možná bude lepší se přestěhovat. Jestli je to pro vás výhodné jezdit autem, jistě chcete natankovat co nejlevněji, a právě proto jsme připravili srovnání cen benzínu ve vašem kraji. Všechno je to ale zbytečné, když jste z Budiměřic, na pohodlnou cestu si počkáte až do prosince. Ani v Berouně není cestování jednoduché, ulice Koněpruská, Husova a Cajthamlova se proměnily ve staveniště. Útrapy v Praze neskončí, ještě totiž musíte zaparkovat a situace kolem modrých zón je všechno, jen ne růžová.

Řevnická jídelna prošla rekonstrukcí a disponuje moderním vybavením

Možná, že už jste zapomněli, jaká byla vaše školní léta, a tak s nostalgií vzpomínáte. Teď je to každopádně jiné - moderní děti se málo hýbou, a tak jim ve škole možná přibyde víc hodin tělocviku. Ministerstvo by si to tak přálo. Děti by také měly jíst zdravěji, čemuž by měla napomoci pamlsková vyhláška, která zakáže ve školách automaty se sladkostmi. Ve školních jídelnách už se taky nevaří tak hrozně jako před lety, přesvědčili jsme se o tom na exkurzi do školní jídelny. Jestlipak vaří dětem nezdravé polotovary?

Nevzali vám dítě do školky? Pomůžeme vám, budeme zde průběžně zveřejňovat aktuální volná místa v mateřinkách napříč celým Středočeským krajem. A pokud už máte školku vyřešenou, určitě potřebujete dítěti vyplnit volný čas. V Měšicích můžete zajít na divadelní představení nebo poslat potomka do Záškoláka.

Kontrola kotlů se prodraží

V žádném případě nechceme, aby to vypadalo, že život je jen stres, a proto vám nabídneme i možnost bosky se brouzdat v Borkách. Budou tam mít bosou stezku. Užitečná rada, která by vám neměla tento týden uniknout, zní: Nechte si zkontrolovat kotel.  No a jestli jste zamilovaní, můžete si gratulovat, že vás to nestálo 334 800 korun jako jednu nešťastnici v Kladně.