Tragický víkend na středočeských silnicích, dva lidé zemřeli, několik těžce zraněných

Tragická nehoda
 

O víkendu se stalo několik tragických nehod. V sobotu policie řešila nehodu motorky a osobního automobilu. Dvě ženy zemřely po nárazu auta do domu v Hořešovičkách. V neděli v Ratenicích došlo k rodinné tragédii.

U Úval policie a hasiči v sobotu řešili nehodu osobního automobilu a motorky. Motorkář, bývalý policista, byl s těžkými zraněními transportován vrtulníkem do nemocnice. Nehoda se stala na rovném a přehledném úseku silnice, motorkář, který jel podle svědků vysokou rychlostí, až 150 kilometrů v hodině, narazil do auta. "Auto se otáčelo v protisměru, motorkář neměl šanci to ubrzdit," potvrdil svědek nehody. Motorka začala hořet ihned po nárazu. I když řidič motorky za nehodu nemohl, byl to právě on, kdo skončil s těžkým zraněním v nemocnici. Silnice pak byla na několik hodin uzavřená kvůli vyšetřování nehody.

"Auto se otáčelo v protisměru, motorkář neměl šanci to ubrzdit," potvrdil svědek nehody. Motorka začala hořet ihned po nárazu. I když řidič motorky za nehodu nemohl, byl to právě on, kdo skončil s těžkým zraněním v nemocnici. Silnice pak byla na několik hodin uzavřená kvůli vyšetřování nehody.

 

Tragická nehoda

Řidička čelně narazila do domu
V Hořešovičkách narazila mladá řidička Peugeotu ze zatím neznámých příčin do domu. Nehoda se stala v sobotu. V autě vezla další tři pasažéry. "Auto vyjelo mimo komunikaci a narazilo do domu, řidička ani spolujezdkyně náraz nepřežily," konstatuje Pavel Truxa, mluvčí policie středočeského kraje. Další pasažéři, dva muži, kteří cestovali na zadních sedadlech, utrpěli vážná mnohočetná poranění. S jejich vyproštěním z havarovaného vozu museli pomoci hasiči a záchranáři je museli neprodleně ošetřit, připojit na umělou plicní ventilaci a poté je vrtulník letecké záchranné služby transportoval do nemocnice.

"Nehoda se stala v sobotu kolem 17:00, příčinu nehody zatím vyšetřujeme," vysvětluje tiskový mluvčí policie. Na přehledném úseku silnice lze vyloučit cizí zavinění. Proto je pravděpodobné, že řidičce něco vběhlo do cesty nebo že se něčeho lekla. Napovědět by mohla i soudní pitva, která určí, zda za nehodu nemůže zdravotní indispozice nebo opilost řidičky. Podle informací televize Prima nebyli pasažéři na zadním sedadle připoutaní. I oni tak mohli přispět k fatálním zraněním žen na předních sedadlech.

Rodinná tragédie. Otec přejel vlastní dítě
K tragické smrti batolete došlo v neděli. "Ihned vzletěl vrtulník záchranářů, bohužel jeho pomoc byla marná. Batole utrpělo zranění neslučitelná se životem. Posádky záchranářů se snažily dítě resuscitovat několik desítek minut, bohužel vitální funkce se nepodařilo obnovit," uvedla Petra Effenbergerová, mluvčí středočeské záchranky. Tragédie se stala v Ratenicích na soukromém pozemku. Řidičem auta byl nejspíš otec jedenapůlletého chlapečka, policie se k této informaci zatím nechce vyjadřovat. Na místě však dechovou zkouškou vyloučila alkohol v krvi.

V neděli na dálničním uzlu nedaleko Hulína se stala další tragická nehoda. Zemřel při ní motorkář. Řidič motorky narazil do svodidel a jeho tělo zůstalo na silnici, stroj letěl o padesát metrů dál do příkopu. Policie nařídila pitvu, která poskytne další informace.

Parašutistka zemřela po seskoku z 1500 metrů
Na letišti v Mladé Boleslavi zemřela v neděli parašutistka. Zkušená žena skákala ze zhruba 1500 metrů, skok se ale nevydařil a při dopadu utrpěla žena smrtelná zranění. Pravděpodobně chtěla využít krásného jasného počasí a zároveň si užít závodní atmosféru. Policie zajistila padák a zjišťuje jeho stav.