Kamion přejel do protisměru, smetl auto a motorkáře. Ten zemřel

Ilustrační obrázek
 

U Mrače na Benešovsku došlo k tragické autonehodě. Srazil se kamion s autem a motorkářem, který na místě svým zraněním podlehl.

Nehoda se stala v pondělí 3. října v 20:15 u obce Mrač na Benešovsku na rekonstruovaném úseku silnice. Příčiny nehody se zatím vyšetřují.

"Kamion jel směrem od Benešova na Prahu a auto i motorka jely z Prahy na Benešov," potvrdil za policii Zdeněk Chalupa. Uvedl také, že u ostatních účastníků nehody dechovou zkouškou vyloučili požití alkoholu. Kamion měl přejet do protisměru, kde smetl nejdříve motorkáře a vzápětí i osobní automobil.

"Hasiči měli problém se dostat na místo nehody kvůli uzavírkám na silnici. "Na místo vyjelo i zásahové auto s vyprošťovací technikou," potvrdil tiskový mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel. O nehodě byli první informováni policisté, kteří hned dali vědět hasičům.  

"Na místě jsme resuscitovali motorkáře a předali ho do péče záchranné služby. Bohužel motorkář na místě zemřel," vysvětlil zásah hasičů Jaroslav Gabriel. Řidičem motorky byl třicetisedmiletý muž. U motorkáře byla nařízena pitva. Nikdo jiný při nehodě zraněn nebyl.

"Na nehodu mohlo mít vliv i počasí, protože silnice byla mokrá a kluzká, zároveň i viditelnost byla kvůli dešti zhoršená," doplnil tiskový mluvčí hasičů.

Nehoda uzavřela provoz na silnici až do 23:15. Policisté proto odkláněli dopravu po vedlejších silnicích.