Petr Holeček najel při volební kampani přes 600 kilometrů na kole

Petr Holeček chce být jiným senátorem
  |  Komerční sdělení

Starosta, ale i vášnivý sportovec, učitel a skaut - to je Petr Holeček, který kandiduje do Senátu ve volebním obvodě 28.

"Od mládí jsem bydlel a žiji doposud v Kralupech nad Vltavou, kde jsem chodil do základní školy a později na Dvořákovo gymnázium. Studoval jsem na Pedagogické fakultě v Ústí nad Labem češtinu a historii. Dlouhá léta jsem pak učil na kralupské základní škole. Vždy jsem se hodně věnoval dětem. Vedl jsem turistický oddíl mládeže, oddíl vysokohorské turistiky a po listopadové revoluci jsem se zapojil do obnovení skautingu, organizace, do které jsem chodil ještě jako chlapec. Hodně jsem i sportoval, věnoval se atletice, lyžování sjezdovému i běžeckému. S kamarády jsme na konci devadesátých let vyjeli na více než roční cyklistickou cestu kolem světa. Navštívili jsme všechny kontinenty a poznali desítky zemí," prozradil o sobě kandidát na senátora Petr Holeček, který kandiduje v Mělníku.

Po listopadu1989 se začal veřejně angažovat v komunální politice. Stal se zastupitelem města Kralupy nad Vltavou, během dalších let i radním, místostarostou a starostou (od roku 2006 do současnosti). "Působím v zastupitelstvu Středočeského kraje, velmi krátce jsem zasedal i v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky. Nyní kandiduji do Senátu České republiky jako nezávislý kandidát za hnutí STAN," doplňuje Holeček.

V době, kdy čtete tento článek, má Petr Holeček po volebním senátorském okrsku najeto na svém kole přes 600 kilometrů.

Petr Holeček se celou svou předvolební kampaň rozhodl pojmout naprosto odlišně od svých protikandidátů. A i tento „jiný přístup“ ho dobře charakterizuje. Nejedná se jen o to, že jeho výhradním dopravním prostředkem za „přízní voličů“ je kolo, na kterém projede všechny obce a města volebního okrsku. Jako nezávislý kandidát vychází programově z hnutí STAN, které podporuje jeho kandidaturu, nepřebírá úkoly z žádného ústředí, neplatí si žádné poradce na image a rétorické figury, nezaměstnává grafiky, aby ho učinili „krásnějším“. Nehledí na vás ani ze všech sloupů, billboardů a všech možných reklamních ploch.
BYL BY TO URČITĚ JINÝ SENÁTOR! 

1. SENÁTOR (ani žádný jiný politik) NESMÍ KÁZAT VODU A PÍT VÍNO!
2. SENÁTOR musí znát svůj volební okrsek a potřeby jeho obyvatel.
3. SENÁTOR je člověk jako všichni ostatní.