Dávejte si pozor na své mazlíčky, v Berouně chystají deratizaci

I když mohou vypadat mile, šíří nemoci
 

Pravidelná deratizace probíhá jako každoročně od října. Berounští pejskaři a majitelé koček by si měli dát pozor zejména u kanálových šachet a silničních vpustí.

Nevítaní hlodavci způsobují škody hlodáním kabelů, znehodnocováním potravin ve skladech svým trusem a močí. V Berouně řekli  STOP a zavolali deratizéry.  

Dva měsíce potrvá deratizace v Berouně, přesněji to bude od 15. října do 15. prosince. ​Město zároveň žádá, aby se do deratizace zapojili i vlastníci či správci nemovitostí. Chovatelé psů, koček a dalšího domácího zvířectva by neměli své mazlíčky nechávat volně běhat venku, protože jed je dostatečně silný i na otravu větších plemen psů. (Kromě toho vážné zdravotní následky může způsobit i pozření otráveného hlodavce.)

Město se potýká s početnými rodinami hlodavců. Deratizace je nutná, protože zejména hlodavci šíří závažné nemoci jako například Weilovu žloutenku, paratyfus, mor, prasečí mor a mnohé další. Navíc na nich parazitují blechy, které se mohou v hlodavci zamořených objektech rychle rozmnožit. Také pro alergiky ze současného stavu vyplývají jistá rizika, protože srst, trus, moč, pižmo hlodavců jsou silné alergeny.

  

 

Klíčová slova:
psi