Hasiči napsali Hasičské pohádky. Sami je budou číst dětem

Hasičské pohádky
 

Hasiči vydali své vlastní Hasičské pohádky. Číst je budou ve čtvrtek 13. října​ dětem ve věku 4 až 8 let.

Hasiči si při čekání na výjezd mohou krátit dlouhou chvíli čtením pohádek. Hasičské pohádky psal z velké části život, přesto děti nadchnou.

Knížka Hasičské pohádky je splněným snem generálního ředitele ​hasičů Drahoslava Ryby.

Její psaní inicioval právě on. Z pohádek, ale i z toho, že jim je čte opravdový hasič, se budou moct těšit děti už ve čtvrtek 13. října​. Dětem ve věku od 4 do 8 let začnou hasiči číst přesně v 10 hodin. Symbolika dne a hodiny souvisí s tím, že akce začne Mezinárodním dnem omezení přírodních katastrof.

Autoři pohádek pochází z různých krajů. V knize je celkem 14 pohádek, ale vybírali je z padesáti, které poslali hasiči z různých konců České republiky. Autory jsou i "mokří" hasiči (to znamená, že jezdí na výjezdy), ale také nejrůznější operační důstojnící, vyšetřovatelé požárů, preventisté a tiskové mluvčí, zapojili se i ředitelé.

V našem kraji budou číst na všech 32 stanicích, což asi bude republikový unikát. Je to tím, že Středočeský kraj má největší sbor a nejvyšší počet stanic. Děti se tak mají na co těšit, každá stanice si zve na čtení třídy ze škol ve svém okolí.