Sebevražda, nebo nešťastná náhoda? V Jílovém našli zastřeleného policistu

Policista se zastřelil služební zbraní
 

V pondělí odpoledne nalezli policisté zastřeleného kolegu v Jílovém u Prahy. Policista nebyl ve službě. Zatím se uvažuje o sebevraždě nebo nešťastné nehodě.

Policie se k tragické události zatím nechce příliš vyjadřovat. Tím spíš, že už jde o druhého kolegu, který se nejspíše zastřelil.

Tělo kolegy našli policisté 10. října odpoledne u rozhledny Pepř. "Nic zatím nenasvědčuje tomu, že by šlo o cizí zavinění nebo že by smrt nějak souvisela s jeho prací. Byl mimo službu," potvrdil mluvčí policie Pavel Truxa​.

Zatím se pracuje s možností, že šlo buď o nešťastnou náhodu, nebo o sebevraždu. "Dnešní pitva by měla odhalit více," vysvětlil Pavel Truxa. Více se však k případu nechce nikdo vyjadřovat.

Loni se v Jílovém stal podobný případ

Jde už v pořadí o druhého policistu z Jílového u Prahy, který zemřel zastřelením služební zbraní. Loni se stal podobný případ, tehdy se zastřelil policista rovněž 10. října. Zemřel přímo na služebně v Jílovém u Prahy. Bylo mu 24 let. Kolegové ani přivolaný lékař mu už nedokázali pomoci. I tehdy policie pracovala s dvěma verzemi - nešťastná náhoda a sebevražda​.