Tři andělské zdravotní sestřičky

Tři oceněné sestřičky
 

Často podceňované sestřičky se předvedly! Třem zdravotním sestřičkám se podařilo zachránit lidské životy. Získaly za to ocenění Andělé v modrém. Odznak jim teď bude připomínat jejich skvělý zásah a zachráněné, kteří by jinak zemřeli.

Sestřičky jsou často špatně zaplacené ženy, které zachraňují život. Jejich práce je náročná, odborná a přitom veškerou pozornost a obdiv sklízejí doktoři. Jenže i sestřička vám klidně může zachránit život.

Ocenění Andělé v modrém získaly: Dana Henzelínová, Eva Hlušičková a Dana Stejskalová. Tyto tři zdravotní sestry přímo ve svých ordinacích zachránily lidské životy. Jako výraz díků a uznání obdržely čestný titul Anděl v modrém a speciální pamětní odznak. "U zachráněných, kterým zdravotní sestřičky pomohly, by jinak došlo k okamžitému úmrtí," potvrdil Miloš Navrátil​. "Titul jsme udělili vůbec poprvé v historii. Myslíme si, že si ho sestřičky zaslouží," dodal.

„Zachránit lidskou bytost je čin, který si musíme zapamatovat. Navždy,“ vysvětlila Monika Pálková, náměstkyně ministra vnitra pro řízení sekce sociálního, zdravotnického a právního zabezpečení.

 

 

Klíčová slova: