Po tragickém výbuchu se v Kladně zvedla vlna solidarity

Tragédie spustila vlnu solidarity
 

Výbuch plynu v Kladně, který rozmetal rodinný dům, zaměstnal hasiče na dva dny. Hledání pohřešovaného muže skončilo, našli ho mrtvého. Přežil jen zraněný čtyřicetiletý muž a malý psík. Teď lidé z Kladna i okolí nabízejí pomocnou ruku.

Ty největší tragédie vždy zvednou obrovskou vlnu solidarity. A to je dobře. Muž, který skončil zraněný po výbuchu plynu, přišel o člena domácnosti, ale i o střechu nad hlavou a všechny své věci.

Výbuch plynu, který ve středu zdemoloval rodinný dům v kladenské části Kročehlavy, má jednu oběť. Hasiči prohledávali trosky domu během čtvrteční noci. "Kolem 2:00 jsme našli na místě osobu, ale bohužel bez známek života," potvrdila mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Muže, který byl zraněný, ale stihl vyběhnout z domu, záchranáři převezli do nemocnice ve Střešovicích. "Měli jsme obavy z vnitřních zranění," vysvětlila tisková mluvčí záchranky Petra Effenbergová. Muž byl údajně právě v době výbuchu na toaletě a to mu zachránilo život. Teď už je mimo ohrožení života. Zraněný čtyřicetiletý muž je provozovatelem kladenského hudebního klubu Auto Da Fé. Právě mezi jejich personálem, návštěvníky a dalšími obyvateli v Kladně se zvedla obrovská vlna solidarity.

Tragédií totiž není postižený jen zraněný muž, ale i zbytek jeho rodiny, která v době tragédie nebyla doma. Pro postiženou rodinu byl otevřen transparentní účet (2800918580/2010), kam lidé mohou přispívat. Přispět mohou také hotovostí do kasičky umístěné přímo v klubu. Další nabízejí materiální pomoc – oblečení, deky, hračky pro děti nebo vybavení domácnosti. Na podporu rodiny se bude konat také charitativní koncert. S rodinou z vybuchlého domu ve čtvrtek jednali o případné pomoci i zástupci kladenského magistrátu. 

Případ vyšetřují policisté. Ti nyní vyšetřují příčinu neštěstí jako podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.