Mafie a její praktiky. Řekni PIN, nebo tě vyhodíme z auta

Pacientovi se podařilo sebrat zbraň jednomu z policistů!
 

Detektivové pátrají po pětici mladíků, kteří si osvojili mafiánské metody. Oběti natlačili do žluté dodávky, okradli a vymlátili z ní PIN, pak vyhodili ven na ulici.

Kriminalisté hledají další oběti loupežných přepadení. Už teď je jasné, že poškozených je mnohem více.

Policie již objasnila dvě loupeže, které si po čase dali dohromady.  Případy se podobaly a šlo o dva napadené muže. Loupeže proběhly 16. a 17. září. Byl víkend a muže zastavila pětice mladíků s tím, zda neví, kolik je hodin, nebo zda by jim nepůjčili zapalovač. Kontakt byl navázán a za chvíli na místo přijela žlutá dodávka a muži svou oběť natlačili do vozidla. Tam muže během jízdy okradli o mobilní telefon a peníze a vyžadovali sdělení PIN kódu k platební kartě. Ten ale od žádného z poškozených nedostali, a tak vozidlo přibrzdili a vyhodili je ven na ulici.

Díky záznamu z kamerového systému police vypátrala žlutou dodávku. Stopa je dovedla o dva dny později na Žatecko, kde postupně zadrželi všech pět podezřelých mužů ve věku od 17 do 43 let. Ti jsou teď obviněni z loupeže i padělání a pozměnění platebního prostředku.

Nejmladšímu, sedmnáctiletému zloději hrozí jen pět let vězení. Zbytku gangu pak až deset let za mřížemi. "V průběhu vyšetřování se zjistilo, že tato skupinka má na svědomí více takových případů," potvrdila tisková mluvčí police Iveta Martínková. Police proto vybízí, aby se všechny jejich oběti přihlásily na lince 158.