Víno, jídlo i dobrá zábava! Kde?

Měšický zámek
Zobrazit fotogalerii (13)
 

Měšice opět ožijí. Již 22. října tady proběhne velká sláva. Vinobraní! A že je na co se těšit!

V sobotu 22. října dorazte od 11.00 do 22.00 hodin do Měšic! V Nosticově ulici se bude pořádat historicky první Měšické vinobraní. Jedná se o obdobnou akci, jako byl Pivní Festival, a o stejné organizátory, kterými jsou Jan Richter, Marie Flaksová, Eva Kočková a Jiřina Janečková.

Pivní Festival byl největší akcí v dějinách obce, na kterou dorazilo přes 2 000 lidí. „Jsme nesmírně rádi, že se akce takto vydařila a že na akci dorazilo tolik lidí. V Měšicích bydlím 22 let a nevzpomínám si na akci, kam by dorazilo takovéto množství lidí,“ říká Richter.

„Díky této úspěšnosti a kladným ovacím jsme se rozhodli v tomto roce udělat ještě jednu akci, a to Měšické vinobraní,“ dodává Richter.

Na Měšickém vinobraní bude samozřejmě několik různých vinařů z celé ČR. Ochutnáte všechno včetně burčáku a svařáku. Nebude chybět několik stánků s občerstvením, jako je grilované maso, klobásy, langoše, vepřová kýta, čínské nudle, párky v rohlíku, pivo, výběrová káva a podobně. Dále se objeví také stánek s palačinkami, kořením, domácí chléb, italské sýry, slané i sladké štrúdly a mnoho dalšího.

Novinkou je fotokoutek, u kterého bude vizážistka od firmy Mary Kay. Zdarma vás tady nalíčí a poskytnou odbornou konzultaci. Každý příchozí dostane dárkový poukaz na hodinu krásy od firmy Mary Kay.

Pro děti zde budou připraveny dětské atrakce (dětský koutek a jumping). Celý den bude zpříjemněn hudbou a v odpoledních hodinách proběhne slosování vstupních lístků - tombola.

„Dosavadní zájem o tyto akce stále stoupá, za což jsme nesmírně vděční. Měšice se tak staly místem kulturního dění, ale také místem, kde se střetávají samotní měšičtí občané. Což se ukázalo na Pivním festivalu, kam dorazilo enormní množství nejen měšických občanů, ale také přespolních a Pražanů,“ dodává Richter.

A co ještě místostarosta Jan Richter prozradil? „Mohu prozradit, že již nyní pracujeme na dalších akcích, které proběhnou v příštím roce a které v Měšicích ještě nikdy nebyly. Máte se tedy na co těšit!“

Co víte o Měšicích? Lidé na ně tak trochu zapomněli!

Místostarosta Jan Richter se všemi možnými způsoby snaží bojovat za výstavbu nového kruhového objezdu, který se řeší již dvanáct let. Podobně je na tom místní most. Most prohlédli již přede dvěma lety a do roka měly být závady odstraněny, nejsou, kraj nemá peníze na zbudování kruhového objezdu, ani na rekonstrukci nebezpečného mostu. Ten je v havarijním stavu. Novinkou je, že by obec měla dostat peníze na opravu, otázkou zůstává, kdy k ní dojde a jak dlouho budou místní a i přespolní ještě postávat v kolonách.

V Měšicích najdete zámeček, v něm je v současné době zařízení pro dlouhodobě nemocné pacienty - LDN. Celá stavba by si také zasloužila opravu. Obec se ze všech sil snaží, ale stále nemá dostatek finančních prostředků. Podobně si stojí i zdejší sokolovna. Historická budova chátrá, není investor, který by si ji pronajal a začal tady podnikat.

Místní se nevzdávají, postavili tady například nové volnočasové centrum, kde probíhají nejrůznější kroužky a sportovní aktivity, jeho součástí je i bazén. Zdejší sem jednou měsíčně mohou zdarma. Měšice mají nové dětské a multifunkční hřiště. Do budoucna by zde měl vzniknout i malý skate park, in-line dráha a běžecká dráha. Největší problém je stále ale nebezpečná křižovatka, na které mezi lety 2010 až 2015 došlo k 75 nehodám, z nichž 24 bylo se zraněním.

Klíčová slova: