Uvězněná s mrtvolou manžela musela volat o pomoc

Policie vyjela k ženě, která volala o pomoc. Ilustrační foto
 

O pomoc volala žena, která se stala vězeňkyní v bytě plném odpadků, kde policie našla i jejího mrtvého manžela.

Ve středu večer pražští policisté vyjeli k činžovnímu domu na Václavkově ulici v Praze 6. Sousedi je zavolali, protože slyšeli z vedlejšího bytu volání o pomoc. Poté, co hasiči rozrazili dveře, ocitli se v bytě, který byl až po strop zaskládaný odpadky.

"Čtyřicetisedmiletá žena byla velmi malého vzrůstu, a proto pro ni bylo nemožné dostat se z bytu přes obrovské množství odpadků. Neměla, jak se dostat ke dveřím," popsal situaci tiskový mluvčí policie Jan Daněk.

"Policie našla v bytě i tělo jejího mrtvého manžela. Dvaasedmdesátiletý muž zemřel přirozenou smrtí bez cizího zavinění, nejspíš den před zásahem policie," vysvětlil zjištění koronera Jan Daněk. Přesto je nařízená soudní pitva, která by měla odhalit příčinu smrti. Na výsledky bude policie čekat ještě několik týdnů. Žena byla převezena do nemocnice, spíše kvůli šoku než kvůli zranění.

Není vyloučené, že jeden z manželů trpěl Diogenovým syndromem, který nutí postižené chorobně hromadit věci. Je to porucha charakterizovaná extrémním sebezanedbáváním, patologickou nepořádností, sociální izolovaností, apatií, nutkavým hromaděním a nedostatkem ohledu k postoji druhých.