Neštěstí: Hasič lezl do bytu oknem, ale zřítil se z třetího patra

Stačí jeden chybný krok a může se stát neštěstí
 

Práce hasiče je nebezpečná, to ví snad i malé dítě. Prakticky každý zásah znamená, že příslušníci hasičského záchranného sboru riskují životy. Dnes se bohužel v Horních Měcholupech stalo neštěstí. Hasič se zřítil z třetího patra a jeho stav je velmi vážný. 

Jednotka hasičů byla zavolána na celkem běžnou akci. Zásah přívodu vody, tentokrát konkrétně v ulici Boloňská v Praze 15, rozhodně nepatří k těm, ze kterých by jim šla už dopředu po těle husí kůže. Přesto se i během takového zásahu může stát věc, na kterou nikdo nebude vzpomínat v dobrém. 

Uvnitř bytu v Horních Měcholupech po příjezdu hasičů pravděpodobně nikdo nebyl. Což znamená, že muži zkoušejí jiné alternativy, jak se dostat dovnitř. "Je to běžný postup. Když to nejde dveřmi, zkoušíme to oknem," popsala mluvčí hasičů Pavlína Adamcová. Právě v tu chvíli však došlo k nehodě a hasič se ze třetího patra zřítil k zemi.

Bohužel to nebyl nijak kontrolovaný pád a muž se těžce zranil.Okamžitě byl převezen do nemocnice. "Nebudeme se o jeho stavu vyjadřovat, dokud nebudeme mít podrobnější informace. Navíc zatím nic neví ani jeho rodina," doplnila Adamcová. Vzhledem k závažnosti zranění dorazila na místo i policie. 

Zatím však šlo spíš o mapování situace, protože impulz k vyšetřování není. "Ano, vyjížděli jsme tam. Ale jedná se o pracovní úraz, což není důvod k vyšetřování," potvrdila mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Podle našich informací hasič podstoupil blíže neurčenou operaci, ale jeho stav je dále kritický.