Další smrt na kolejích. Strojvůdce to nemohl ubrzdit

Ilustrační foto. Nehoda se stala po šesté večerní
 

V blízkosti kladenského nádraží skočil pod kola vlaku další člověk. Strojvedoucí sice brzdil a houkal, rozjetý vlak ale zastavit tak rychle nemohl.

Včera 1. listopadu po šesté večerní hodině v Kladně kousek za hlavním nádražím se stala tragédie. Zatím není jisté, jestli se jednalo o nehodu, nebo sebevražedný úmysl. Kriminalisté případ prošetřují a snaží se zjistit okolnosti, které vedly k tomu, že se tento člověk dostal pod kola vlaku.

Nejvíce otřesený je z celé události strojvedoucí, který sraženého viděl. Snažil se zastavit vlak, jak jen mohl, a navíc výstražně houkal, aby osoba vystoupila z kolejiště a vyhnula se tak srážce.

"Totožnost osoby, kterou vlak srazil, zatím není známá," vysvětlila tisková mluvčí policie Jana Šteinerová. Zatím není známá ani informace, zda šlo o muže, nebo o ženu. Ačkoliv statisticky pod koly vlaku končí častěji muži nežli ženy. Trať zůstala uzavřena na další tři hodiny.

Nedávno jsme informovali o podobné tragédii u Velimi na Kolínsku. Tam šlo již o třetí případ, který se stal v posledních měsících.