Taktiky pošty, jak (ne)doručit váš balík. Tady jsou VAŠE ZKUŠENOSTI

Česká pošta dnes zavře mezi pátou a sedmou hodinou
 

Lísteček, že vás pošťák nezastihl doma, vám je schopný podat klidně do vlastních rukou. Česká pošta nabízí služby, které není schopna realizovat. Pošta se zkrátka chová špatně nejen k zaměstnancům, ale i k zákazníkům.

Česká pošta přišla o náplň práce, kterou dělala vždy dobře - rozesílání dopisů a pohledů. Zkrátka už raději pošleme e-mail nebo si zatelefonujeme, než psát a chodit na poštu. Nejspíše proto nabízí služby, které neumí realizovat.

Po krátkém průzkumu na facebooku vyplynulo z diskuzí, že balíček doručený do rukou od České pošty je spíše raritou.

Zkušenosti jsou opravdu různé, převažují ty negativní. Lidé však neztrácí optimismus

"Z lístečků bych mohla dělat vlaštovky," popisuje svou zkušenost jedna diskutérka. Objevují se i reakce, které se zastávají pošťáků, které pošta nutí pracovat v nelidských podmínkách za minimální mzdu. Všichni si taky vzpomenou na kauzu kolem pošťáků a pošťaček na pobočkách České pošty a je jim jich především líto. 

Zkušenosti ve Středočeském kraji s Českou poštou se pohybují na poměrně široké paletě od relativně pozitivních reakcí po naprosté zoufalství. Někomu pomohla stížnost, někdo byl více či méně elegantním způsobem poslán do háje. Běžné jsou případy, kdy člověk čeká na balík doma, jenže auto ani nepřijede. Přijde jen pošťačka, která s sebou pochopitelně žádné balíky netahá a pouze hodí do schránky lísteček o tom, že vás nezastihla doma. 

Možná vám taky už někdy přišlo rozbité zboží, není se čemu divit. Legendární video cholerického pošťáka určitě znáte:

Nejnepříjemnější situace nastávají, když jde o velmi těžký balík, který je potřeba dopravit do malé vesničky. Nejbližší pošta má často krátkou otevírací dobu, a proto je těžké se tam dostat ze zaměstnání. Znamená to především obětovat čas, vzít si volno z práce, jet svým autem, hledat místo na parkování, vystát dlouhou frontu a pak si těžký balík odtáhnout do auta. Úplný výsměch to pak je, když na poště řeknou, že balíček tam vlastně ještě není vůbec. 

Mnozí ještě využívají služeb České pošty hlavně proto, že jsou tak nějak zvyklí. Přitom zásilkových služeb je na českém trhu dost!  K těm nejvýznamnějším patří DHL, TNT, FedEx, GLS, Geis, DPD a UPS.