VIDEO: Honička jako z amerického filmu, policisté prostříleli pneumatiky

Pacientovi se podařilo sebrat zbraň jednomu z policistů!
 

Kradeným autem po poli u Neratovic se proháněl sedmadvacetiletý mladík. Zastavily ho až prostřílené pneumatiky. Teď mu hrozí pětiletý trest. Sledujte honičku na videu!

Policie nyní odtajnila záběry honičky z 1. listopadu. Start závodu mezi zákonem a zločinem začal na parkovišti v Neratovicích. Policie narazila na kradené auto Suzuki Vitara. Jakmile řidič zpozoroval hlídku, šlápl na plyn a vyrazil na ústup po poli.

Nakonec se řidič dostal do neprůjezdného místa, snažil se odtud vycouvat, ale přitom naboural policejní auto. "Přestože policisté varovně stříleli, zloděje to neodradilo. Nakonec museli prostřelit obě zadní kola," vysvětlil policejní zásah tiskový mluvčí policie Jan Daňek.

Policie zveřejnila video z honičky

Muž v útěku přesto pokračoval. S prostřelenými pneumatikami naboural do stromu, pak vylezl z auta a snažil se utéct. Po pár metrech byl dostižen a zadržen. V autě byl dokonce i spolujezdec, kterého policisté rovněž zadrželi.

Sedmadvacetiletý zloděj má překvapivě dlouhou praxi v kradení aut. Dříve se specializoval na práci ve skupině, ve které kradli raději starší vozidla. Šokující je, že zkušený zloděj aut nemá ani řidičák.

"Protože byl muž zadržen opět v kradeném vozidle, a tedy v trestné činnosti pokračoval, kriminalisté podali podnět na jeho vzetí do vazby, což bylo akceptováno,“ uzavřel Jan Daněk pokračování případu. Muži teď hrozí až pět let za mřížemi.