Do dvou dnů to začne klouzat. Silničáři prý letos nezaspí

Silničáři jsou už připraveni a co vy?
 

Během následujících několika dní čeká velkou část Středočeského kraje nepříjemný déšť se sněhem. Technické služby jsou už všude připraveny a někde už dokonce musely vyjet!

Zvláště déšť se sněhem je rizikovým počasím pro řidiče. Zvláště v ranních a večerních hodinách je nebezpečí smyku ve spojení s horší viditelností vysoké.

Potěší vás, že technické služby nezaspaly a na zimu jsou připraveny. Všechna potřebná posypová sůl, písek i drobný kamenný posyp je připraven ve skladech. Stroje jsou připraveny na sezonu již od 1. listopadu. Silničáři teď už jen sledují výhled počasí. 

Rudná

"Už máme koupenou posypovou sůl i připravenou techniku. To vlastně musí být už od prvního listopadu," popsal situaci v Rudné Miloslav Douša. Zatím ještě vyjíždět nemuseli.

Kralupy nad Vltavou

"Písek, sůl a všechno už je připravené. Stroje jsou přestrojené na zimu. Teď už jen čekáme na první výjezd," prozradil zákulisí technických služeb Jan Valdhaltl.

Stachov

"My ve Stachově už zasahovali. Zrovna včera to bylo poprvé potřeba," popsal Herman Klusák z technických služeb. 

Benešov

Z včerejšího večera na dnešní ráno napadlo na Benešovsku kolem 1 cm sněhu. Teplota klesla až na -5 °C. Proto bylo potřeba silnice v určitých místech posypat.

Všichni silničáři se shodli: "Počasí sledujeme hlavně na tři dny dopředu, z dlouhodobé předpovědi si nic moc neděláme. Za tři dny může být všechno jinak!" Řidičům teď nezbývá než doufat, že práce silničářů ještě chvíli nebude tak akutně potřebná.