Víte, jak si žije průměrný senior?

Seniorka se vydala na kriminální dráhu!
 

Možná vás překvapí, že ve Středočeském kraji se seniorům daří výborně. Jde samozřejmě o průměr. Dožívají se čím dál vyššího věku a důchody mají nadprůměrné.

Pozitivní zprávou je, že obecně se seniorům v našem kraji žije poměrně dobře. Jejich důchody nejsou tak vysoké, jako je mají senioři v Praze, ale přesto jsou pořád nadprůměrné. 
Průměrný středočeský senior je nejspíše věřící. Jeho důchod je nadprůměrný, možná dokonce surfuje po internetu. Je velmi pravděpodobné, že tento člověk ještě pořád pracuje. Pokud je to seniorka, je nejspíše vdova, pokud jde o seniora, je pravděpodobně ještě ženatý. Zhruba polovina seniorů žije v domácnosti sama. Oba umřou ve zdravotnickém zařízení. Senioři bohužel často naletí podvodníkům a přijdou o své úspory. Počet seniorů, kterým se to stane, roste.
Senioři tvoří šestinu všech obyvatel Středočeského kraje. Přesto je to jediný kraj, ve kterém žije více dětí než seniorů. To se má změnit v roce 2050, kdy se počet seniorů zdvojnásobí. Každým rokem také roste počet seniorů, kteří jsou stále zapojení do pracovního procesu. Senoři v kraji se zároveň dožívají čím dál tím vyššího věku. Každý čtrnáctý senior je zvoleným zastupitelem kraje.