První v republice: Na Chodově mají bezpečnostní boxy pro kola a kočárky na solární energii

 

Obchodní centra se předhánějí v tom, aby přinesla zákazníkům nadstandardní služby. Na Chodově teď jako vůbec první v republice zprovoznili Bike Safe Box, kam si mohou nejen cyklisté schovat kola, ale také maminky kočárky. Unikátní box je poháněný solární energií a vyrobený z recyklovatelných materiálů a plastů.

 

Nejen cyklisté, ale i maminky s kočárky či zákazníci přepravující velká zavazadla mohou nově využít k úschově jedinečných Bike Safe Boxů, jež Centrum Chodov ve svých prostorách zprovoznilo. Sestavu boxů o kapacitě až osm kol naleznou u vstupu C a v garážních prostorách vedle automyčky.

Každý box je vybaven také USB zásuvkou pro dobíjení mobilních telefonů. Mezi benefity bezpečnostních boxů patří jejich energetická nezávislost, kterou zajišťuje pohon na solární energii, možnost uložení kol ve vodorovné poloze bez rizika jejich poškození, k němuž dochází například při zavěšování, a komfortní způsob uzamykání. Po premiéře na Chodově se jejich instalace plánuje také v dalších městech.

Jak to funguje?
Bike Safe Boxy se uzavírají magnetickým zámkem a ovládají se pomocí elektronického samoobslužného systému umístěného vždy ve středovém boxu. Terminál obsahuje dotykový panel s numerickými tlačítky pro zadání číselného pinu k uzamknutí a čtečky pro kódovou identifikaci prostřednictvím bezkontaktní platební karty, věrnostní karty Centra Chodov nebo mobilním telefonem s NFC.

K uhrazení poplatku budou zákazníci potřebovat hotovost. Za první tři hodiny zaplatí pět korun za jednu hodinu, ponechají-li v boxu kolo déle (maximálně dvanáct hodin), bude jim účtován 30korunový poplatek za každou započatou hodinu. "Tak zvaná zelená témata patří mezi náš servis zákazníkům. Jsem ráda, že k nim přidáváme další unikát v podobě Bike Safe Boxů poháněných solární energií," pochvaluje si Petra Valentová, marketingová manažerka Centra Chodov.