5 chyb, které děláme v péči o pleť

Chcete, aby vaše pleť zůstala krásná?
 

Voláme na poplach, jsou tady nízké teploty a s nimi i problémy s pletí. Víte, jak se o kůži starat, aby zbytečně netrpěla? Máme pro vás několik super triků.

Nízké teploty z pokožky vysávají vlhkost, čímž pleť přichází o svoji pružnost. Ale nepomůžete si ani v budově, kde je příjemně teplo. Přechody ze zimy do tepla totiž pleti vůbec nesvědčí. Navíc je vzduch v místnosti, kde se topí, suchý, což opět vede k dalšímu vysušování pleti. Kůži je však třeba vhodně zvlhčovat a správně o ni pečovat a my vám teď poradíme jak.

Teplá voda

Máte dojem, že horká sprcha a koupel dodají pokožce vlhkost? Omyl! Pokud máte tendence po příchodu domů jít do sprchy, tak zadržte. Horká voda má příliš mnoho stupňů. V zimních měsících je pokožka vysušená a právě teplá voda ji ještě víc poškozuje. Takže vodu si pusťte spíše vlažnou a když už musíte horkou, tak ne déle než 5 minut.

Mastná pleť
Pokud si myslíte, že vaše mastná pleť nepotřebuje hydratovat, tak se pletete, potřebují to všechny druhy pleti. Hydratace působí jako bariéra, která vás chrání – zmírňuje průnik škodlivých látek, následky zimy a znečišťování pleti.

Balzám brání popraskání
A zase chyba lávky. Jen některé balzámy rty chrání. Naopak celá řada je vysušuje. Vazelína třeba vytváří na puse film a signalizuje tak tělu výrobu lipidů, různé příchutě, vůně a barviva rty právě vysušují. Je třeba vybrat takový, který má přírodní oleje, příměsi bambuckého nebo kakaového másla.

Čím více, tím lépe
Někteří mají dojem, že namažou-li se silnou vrstvou krému, jsou více chráněni. No naopak, předávkujeme obličej tuky, a tím se nám zbytečně upoutávají odumřelé buňky k pleti. Ta potom nemá možnost zářit. Lepší hydrataci způsobují složky v krému, ne jeho vrstva.

Je oblačno, nemusím hydratovat
No, tak i tohle je nesmysl. Spálit se můžete dokonce i pod mraky. Mraky navíc nezabrání UVA záření, které působí jako takzvaný spouštěč vrásek. Kdo by chtěl vrásky? S postupujícím mrazem a chladem je potřeba používat krém s minimálně SPF 15!

Klíčová slova: