Umíte diskutovat? 6 komentů, které na internetu nenávidíme

A co nejvíc naštve vás?
 

Diskuze jsou pro nás místem, kde se vyjádřit, kde se pobavit a kde se naštvat. Tady je 6 věcí, které z duše nenávidíme, ať je dělá kdokoliv.

Internetové diskuze jsou pro mnohé prostor, kde se mohou svobodně vyjádřit. Umění argumentovat je však některým lidem vzdálenější než Proxima Centauri. Jak jste na tom vy a co vás štve nejvíc?

  • Krátký plk 

Hojně využívanou metodou, na internetových diskuzích je krátká věta, která se dá říct skoro na všechny argumenty. Skvělé je, že autor nemusí vůbec zapnout mozek a vlastně ani číst názor někoho jiného.

PŘÍKLAD Z DISKUZÍ: A média samozřejmě mlčí. Nebo: Kdo vás platí? Nebo: Zdroj?

  • SPAMER

Navštěvované diskuze se stovkami příspěvků jsou ideálním místem, kam strčit reklamu na cokoliv. (Nejlépe na rychlý zisk miliardy korun. Zákonitě stačí zadat jméno, e-mail, číslo účtu a PIN.) Na reklamu sice nikdo neklikne, ale je dost otravná, a proto je bezva, když se v diskuzi objeví hned několikrát. 

PŘÍKLAD Z DISKUZÍ: Neuvěřitelné! Během dvou dnů jsem vydělal tři mega a narostly mi vlasy!!! VYZKOUŠEJTE! NEVÁHEJTE! MŮŽETE TAKY!

  • První!

Jde o zvláštní psychickou poruchu, která nutí prvního diskutujícího z radosti, že je prvním, kdo komentuje, zdůraznit to, že je opradu první. Komentář pravděpodobně znamená, že diskutující nemá, co by řekl, ale čeká, že komentovat bude ještě někdo jiný, protože kdyby diskuze zůstala pustá, mohl by rovnou napsat První a zároveň poslední! Jupí!

PŘÍKLAD Z DISKUZÍ: První! 

  • Trolling

Poněkud zrádná kategorie patří trollům. Přestože si mnozí mohou myslet, že jde o trolla, občas nás vypeče tím, že jím není. Opravdoví trollové záměrně píší provokativní, urážlivé nebo irelevantní příspěvky. Jejich cílem je provokovat a pak si užít emotivní odezvu. Na každý pád trollové ruší diskuzi a odvádí pozornost od tématu. 

PŘÍKLAD Z DISKUZÍ: To je nesmysl! Copak nevíte, jak to ve skutečnosti je s globálním oteplováním? Už se dávno ví, že ho způsobují mimozemšťani!

  • CAPSLOCK

Trochu jako v běžném životě, kdy nejvíce křičí ti, kteří vlastně nemají co říci, to funguje i s Capslockem. Ti, kteří ho používají, mají pocit, že by jejich příspěvek jinak zapadl a nikdo by si ho nepřečetl. K velkým písmenům se nebojí přidat mnoho vykřičníků.

PŘÍKLAD Z DISKUZÍ: TO NENÍ PRAVDA!!!!!ZA KOMUNISMU SE TADY ŽILO BÁJEČNĚ MÉDIA VÁM LŽOU!!!VŠECHNY TY POLITIKY POPRAVIT!!!!!!DŘÍV SE TAKOVÉ SVINSTVO NEDĚLO!!!DEMOKRACIE SELHALA UŽ SI TO UVĚDOMTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

  • ctrlc ctrlv

Mnoho diskutujících má pocit, že je potřeba svůj názor beze změny přidat do té samé diskuze hned několikrát. Šokující je, že diskuzi nikdy neobohatí jinak než tím, že zvětší počet příspěvků. Občas se dokonce objeví gramatická chyba, která se samozřejmě taky opakuje.

PŘIKLAD Z DISKZÍ: PŘIKLAD Z DISKZÍ: PŘIKLAD Z DISKZÍ: PŘIKLAD Z DISKZÍ: