Peelingové kostky voní Vánocemi a hravě je zvládnete sami. Komu je dát pod stromeček?

Skořice a káva je super kombinací!
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Suroviny, které máte doma, snadno přečarujete na kouzelně vonící peeling. V krásné sklenici udělají radost každé ženě, které se líbí, když ji někdo rozmazluje. 

Máte náladu na výrobu vánočního dárku, který je hotový raz dva? Můžete si vybrat z několika variant, jak budou vaše ručně dělané peelingové kostky vypadat.

Základním materiálem pro výrobu kostek je kokosový olej, jemné mýdlo (pokud zvolíte neparfemovanou biokvalitu, určitě nebudete litovat) a mořská sůl nebo třtinový cukr. Postup velí jednoduše nastrouhat mýdlo na jemném struhadle. 

Základní postup na hmotu kostek

Ve vodní lázni rozpusťte kokosový olej a co nejjemněji nastrouhané mýdlo. Mezitím v misce smíchejte další suroviny (viz varianty). Smíchejte suroviny dohromady a promíchejte s rozpuštěnou směsí kokosového oleje a nastrouhaného mýdla. Nebojte se pořádně promíchat, aby se suroviny dobře spojily. Směsí naplňte formičky na led. To je všechno, šup s tím do mrazáku na pár hodin. Mýdlo i kokosový olej ztuhne a tradá vyklopit kostičky a uzavřít je do krásné zavařovací sklenice s nazdobeným vrškem. Teď už chybí jen jmenovka a máte vyrobeno. 

Varianty kostek - proč se omezovat jen jedním receptem? Zapojte svou fantazii a smíchejte vůně, po kterých vaše srdce touží. 

Kokosovoskořicové proti vráskám a celulitidě

Přídejte do svých kostek jemně mletou kávu, z pleti smyje stres, ale i celulitidu. Výborně bude

Proti celulitidě je káva

fungovat směs skořice a mleté kávy. Obě tyto ingredience úspěšně bojují s ďolíčky na stehnech, ale vyhladí i vaše vrásky a vdechnou vám novou energii.

 

Kokosovokávové 

Voní jako cukroví, ale ovládejte se, chcete kostky přece na krásu a ne na jídlo. Kokos má antibakteriální a protizánětlivé enzymy. Káva vdechne energii. 

 

Ovoce je zdrojem vitaminů

Ovocné šílenství

Nebojte se zkusit i ovocnější tóny. Sušená nadrcená nebo rozmixovaná jablka dodají pokožce vitamíny. Pokud se přikloníte k něčemu ovocnému, nebojte se zkusit přidat kapku malinového esenciálního oleje. Potravinářská barva v malé míře! neuškodí a udělá z vašich kostek barevný zázrak. 

Co vyzkoušet ještě? Přidejte kapku kozí smetany, vaše pleť ještě nebyla jemnější. Mleté mandle promastí a jemně odstraní odumřelé buňky. Esenciální oleje můžete přidávat dle libosti, stačí však malá kapička, aby nezanikla vůně ostatních ingrediencí. Zajímavé může být i přidání různých olejů, od mandlového po avokádový. 

Jak to zvážit, aby to mělo správnou strukturu? 

na 15-20 kostek (podle velikosti) potřebujeme 

1/2 hrnku cukru s vanilkou
1/8 hrnku kokosového oleje

třetina najemno nastrouhaného mýdla bez parfemace

pár kapek esenciálního oleje

do poměru k cca 3 velkým lžicím suchých surovin (kokos, mletá káva, mletá vanilka, skořice, směs koření atd.)