Požár pohltil chatu v Pohoří, způsobil škodu 600 tisíc

Zásah hasičů v podkroví
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Komplikovaný zásah hasiči nakonec zvládli. Dřevěná konstrukce vyplněná slámovými panely hořela dlouho a nakonec se musela postupně rozebírat, aby bylo vůbec možné nad plameny zvítězit.

Včera večer 5. prosince o půl páté začala hořet chata v Pohoří. Na místo okamžitě dorazili hasiči.

I přesto, že hasiči nasadili veškerou dostupnou techniku, pořád se nedařilo požár izolovat a uhasit. Plameny hledaly cestu po dřevěné konstrukci, která byla vyplněna slámovými panely. Kombinace suchého dřeva a slámy hořela tak intezivně, že bylo nutné zasaženou konstrukci postupně rozebírat. "Zároveň jsme chatu odvětrávali přetlakovou ventilací," uvedl podrobnosti k požáru tiskový mluvčí hasičů Ladislav Holomčík. 

"Jeden tým hasičů pracoval na vynášení ohořelých věcí a na vyhledávání dalších skrytých ohnisek termokamerou," popsal postup hasičů Ladislav Holomčík. Na místo přijela i majitelka chaty, které kvůli zhoršenému psychickému stavu musela být zavolána záchranka. "Nakonec jsme nikoho neodváželi," vysvětlila tisková mluvčí záchranky Petra Effenbergerová. Majitelka se nakonec "sebrala" do té míry, že hasičům uvařila čaj.

Hasiči nakonec požár úplně uhasili v sedm hodin, přesto byl objekt hlídán dobrovolnými hasiči a majitelem až do rána. Na místě zasahoval i vyšetřovatel požárů, který však zatím nebyl schopen určit, jaká byla příčina vzniku požáru, proto je nutné další vyšetřování. Škoda se pohybuje kolem 600 tisíc korun.