Obrovský požár rodinného domu si vyžádal druhý stupeň poplachu

Požár pohltil celou střechu a půdu
 

Požár se rozhořel Přišimasech, v části Skřivany, a vznikl pravděpodobně kvůli závadě na komínu. Zásah komplikovaly propanbutanové láhve, z nichž jedna vybuchla.

Požár se rozhořel v noci po druhé hodině. Do Skřivan zamířilo hned několik jednotek hasičů. Vzhledem k okolnostem požáru musel být vyhlášen druhý stupeň požáru.

"Požár se rozhořel v podkroví rodinného domu a jeho příčina je zatím v šetření," potvrdil tiskový mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel. V domě byly tlakové lahve, které bylo potřeba evakuovat, protože v případě výbuchu by mohly ohrozit zasahující hasiče i majitele domu. 

"Museli jsme odnést tlakové lahve, na půdě byly dvě desetilitrové a tři pětilitrové propanbutanové lahve," popsal situaci Jaroslav Gabriel. Jedna z lahví vybuchla, ovšem ne úplně klasickým způsobem. "Šlo o to, že se požárem poškodil závit a plyn z lahve postupně unikal a když už hrozil výbuch, byl tam malý tlak, takže se lahev jen natrhla a vyhořela," popisuje zvláštní výbuch Jaroslav Gabriel. Požárem bylo zasaženo nejen podkroví, ale i celá střecha. Přestože je přesná příčina požáru ještě v šetření, pravděpodobně šlo o závadu na komíně.