Nepříjemní úředníci, fronta a komplikace? V Novém Strašecí ne!

Městský úřad v Novém Strašecí je nejpřívětivější v regionu!
 

Anketa, která hledá nejpřívětivější úřad, má vítěze! V našem kraji se nemusíte bát navštívit ten v Novém Strašecí. Co máme na úřadě rádi? 

Každoroční anketa má motivovat úřady, aby byly vstřícnější k lidem. Letošní kolo už má vítěze. Ze Středočeského kraje se umístilo Nové Strašecí, které obsadilo krásné třetí místo.

Ocenění Přívětivý úřad získal městský úřad na základě vyhodnocení dotazníků. Co se v takové soutěži hodnotí a lze vůbec hodnotit lidskou spokojenost? Dotazník spokojenosti se zaměřuje na 35 kritérií, seskupených do několika obecnějších kategorií. Je pro nás důležité, aby byl úřad dostupný pro občany. Záleží nám na tom, jestli je dostatečně transparentní a za zásadní považujeme to, jak komunikuje s občany. Pokud si úřad vybere jít cestou zvyšování kvality služeb, je to jednoznačné vítězství pro všechny, kteří jej navštíví. Dobrovolně nabízené služby udělají radost všem. 

Nové Strašecí zvítězilo mezi dalšími 116 městy a obcemi, které se zúčastnily. Oceněné úřady získaly samolepku stvrzující přívětivost úřadu a tři nejlepší získaly také trofeje. Nejpřívětivější úřady v republice jsou z těchto obcí a měst: Studénka (Moravskoslezský kraj), Štětí (Ústecký kraj) a Nové Strašecí (Středočeský kraj).