Autobusy se vrátí zpět na estakádu

Někteří cestující dojeli úplně někam jinam
 

20. prosince se po několika měsících vrátí autobusy v obou směrech zpět na Vysočanskou estakádu, a to i ve směru, kde se v neděli 18. prosince vozovka znovu propadla. Auta stále musí jinudy.

Vozovka, která se na Vysočanské estakádě propadla v obou směrech v polovině července po prudkém lijáku, byla kvůli nestabilnímu podloží uzavřená několik měsíců. Prohlubeň asi metr krát metr (v oblasti křížení Vysočanské s ulicí Na Jetelce) se podařilo zakrýt, a tak se 20. prosince mohou na estakádu vrátit alespoň autobusy v obou směrech. 

Když byla silnice neprůjezdná, neobsluhovala se zastávka Nad Jetelkou, což se dotklo linek 182, 183 a 195. Objížďkou musely i linky 136 a 195, protože autobusy musely jezdit kyvadlově kvůli poslednímu propadu. Nyní se provoz vrací.

Vjezd aut je zakázaný již dlouhou dobu, přesto autobusy až do nedělní kolize jezdily alespoň jedním směrem. Teď se mohou alespoň autobusy vrátit v obou směrech. "Nechápu, proč tam mohou jezdit autobusy, ale auta ne. Už je to fakt skoro komické, co tam vyvádí," vyjadřují se lidé na sociálních sítích.