Divadelní spolek skočil na trik podvodníkovi. Přišel o 15 tisíc

Ilustrační foto. Divadelní spolek skočil na divadýlko podvodníka
 

S podvodem na internetu má nyní zkušenost i divadelní a šermířský spolek z Kladna. Spolek prodával své auto, ozval se jim podvodník a spolek přišel o 15 tisíc korun.

Podvody na internetu jsou v době nejrůznějších nesolidních e-shopů na denním pořádku a bránit se podvodníkovi, když už jsou peníze pryč, je v podstatě nemožné.

Kladenský divadelní a šermířský spolek si vyzkoušel premiéru ve hře, jak se nechat okrást. Spolek zadal inzerát na prodej svého vozidla Fiat Ducato Panorama. "Na tuto nabídku reagoval zájemce, který slíbil uhradit cenu vozidla společně s finančními prostředky na přepravu vozidla na bankovní depozitní účet. Po připsání peněz požádal o převod vozidla a úhrady peněz přepravci v částce téměř patnácti tisíc korun," vysvětluje tisková mluvčí policie Michaela Nováková způsob, jak spolek o peníze přišel. Spolek peníze poslal, ale od té doby se jim nikdo neozval a vklad peněz na depozitní účet byl jasně fiktivní.

"Policie upozorňuje občany, že reagovat na podobné nabídky se nevyplácí. Posílat peníze cizím lidem je velmi nebezpečné," vysvětluje Michaela Nováková. Policie v 99 procentech těchto případů nic nevyřeší. V tomto konkrétním případě hrozí pachateli až dva roky za mřížemi, šance, že vyšetřování povede ke zdárnému konci, je však mizivá.