Zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti! Kde budete pít na silvestra?

Pít či nepít venku? To je otázka.
 

Chystáte se jít na silvestra ven a připít si na začátek nového roku 2017? Možná jste zapomněli na to, že někde venku na ulici konzumovat alkohol nemůžete.

Možná vás uklidní, že na silvestra pokutu za pití na veřejnosti opravdu nikdo nedostane. Většina měst Středočeského kraje je velmi tolerantní. 

Přestože ve většině měst v kraji platí zákaz konzumace alkoholických nápojů na veřejných prostranstvích po zbytek roku, silvestr je z této podmínky vyňat. Obvykle policie kontroluje zejména pití alkoholu v blízkosti mateřských a základních škol nebo dětských hřišť. Mezi další místa, kam se kontrola soustředí, patří: zastávky, náměstí, tržiště, parky, sportoviště a místa blízko zařízení sociální péče. 

Problematické, z hlediska veřejného pití alkoholu, jsou pochopitelně i další slavnostní dny, nejen silvestr. Města však nemají důvod pokutovat všechny, kteří si dají skleničku na trzích, různých vinobraních a dalších akcích, kterými města běžně žijí. Ani na silvestra tomu nebude jinak. 

Strážníci většinou řeší pití alkoholu jen domluvou. V krajních případech však mohou udělit pokutu v řádech stovek až tisíců korun.

Silvestrovská výjimka platí od 16:00 do 02:00 hodin následujícího dne. Dá se však předpokládat, že policie bude mít více starostí s důležitějšími výjezdy.