Na silnicích jde o život, desítky nehod právě teď na silnicích v kraji

Doprava kolabuje, policisté jsou zoufalí. Pokud můžete, zůstaňte doma.
 

Nehody způsobené sněžným a větrným počasím řeší policie, hasiči a další složky napříč celou Českou republikou. Středočeský kraj není výjimkou. Například obec Chýně byla doslova odříznutá od světa. Zapadly tu osobáky i kamiony.

Nehoda za nehodou, některé způsobené prodlouženou brzdnou dráhou, některé takzvanou bílou tmou.  Pokud můžete dnes zůstat doma, bude to to nejlepší, co můžete udělat. Jestli opravdu musíte vyjet autem, víme, kterým místům se určitě vyhnout.

"Problém s dojezdem ke zraněným měly i vozy záchranky. Naštěstí nehody byly spíše lehčího rázu a šlo víc o plechy než o život," potvrdila tisková mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Typickým příkladem toho, co se aktuálně děje na cestách, je hromadná nehoda v okolí Chýně na Praze-západ. Všechny silnice, které do Chýně vedou, jsou zaváté sněhem, ten na silnici přináší silný vítr z přilehlých polí. Několik aut, ale také kamionů zapadlo, případně sjelo do příkopu.

Vzhledem ke kritické situaci a nedosatku techniky se některá auta vyprošťují i ručně, pomáhají policisté z Hostivic. Tato situace trvá už od čtyř hodin ráno. Na sociálních sítích se množí příspěvky řidičů, kteří zapadli a hodiny čekají v autě na pomoc. Sypači mohou dělat, co chtějí, silnice se za nimi okamžitě zpět uzavírá navátým sněhem

Další nehody
Nehody ve Středočeském kraji se sčítají, nebo možná spíš násobí, už od brzkých ranních hodin. Mezi čtvrtou a pátou ranní řidiči havarovali v Mšeci i v Řevničově kvůli sněhovým jazykům a závějím. Kolona kamionů zůstala stát pod kopcem, na který nemohly vyjet v Miličíně.

Havarovalo se i na D7 u Makotřas směrem na Prahu. Rostoklaty směrem na Úvaly jsou také naprosto neprůjezdné. V Kostelci nad Černými Lesy se kvůli sněhu na vozovce srazilo auto s náklaďákem. Obtížně průjezdný je také úsek z Liblice na Hostín na Mělnicku, kde na mírném kopci leží sněhová vrstva.