Děti si našly novou zábavu: Házely kamením po projíždějících autech

Děti házely po autech kamením. Kde to jsme?!
 

Taková věc se přihodí naštěstí jednou za čas a doufejme, že se už dlouho nebude opakovat. Řidiči jedoucí kolem Kolína se museli pořádně divit, když jim na skle čelního skla auta přistálo kamení. Po skle se řidičům začala tvořit pavučina rozbitého skla. To si děti našly novou zábavu - trefovat projíždějící auta.

"Ve středu v 15:40 jsme na tísňovou linku přijali hned několik upozornění na děti, které hází kamení na jedoucí automobily. Děti kamení házely od protihlukových bariér do jízdních pruhů na automobily, které projížděly po silnici I/38 okolo Kolína," uvedla policejní mluvčí Martina Fejfarová. "Na místo jsme hned vyslali dvě policejní hlídky. Děti byly na místě zadrženy," dodává mluvčí. 

Děti si zřejmě chtěly zahrát vybíjenou, spletly si ale hráče s jedoucími vozidly. Když policisté na místo dorazily, daly se děti na útěk. Krátce po čtvrté hodině je ale policisté zajistili. Celkem se dvěma dětem podařilo trefit šest vozidel, hlavně čelní skla nákladních vozů. "Kamiony měly rozbitá čelní skla a poškozené byly i boky nákladních vozů," upřesnila Fejfarová.

Předběžná škoda byla vyčíslena na 70 tisíc korun. A to bylo ještě obrovské štěstí, že se nikomu nic nestalo. "Policie případ nadále vyšetřuje," potvrdila policejní mluvčí. Informace o věku dětí nebyla veřejnosti sdělena. Pokud by se ale takto chovali dospělí lidé, čelili by obvinění trestného činu výtržnictví a poškození cizí věci.