Dotace na zelená řešení pro váš dům? Proč ne!

Získejte i vy dotace a ušetřete
 

Přemýšlíte o tom, že by nebylo špatné ohřívat si vodu solárním panelem na střeše svého domu? Nebo dokonce uvažujete o stavbě pasivního domu? Všechny tyto ekologické úpravy se jistě časem zaplatí samy. Jenže proč čekat několik let, když dotace můžete dostat hned.

Ministestvo průmyslu a obchodu bude následující dva roky intezivně podporovat malé investiční akce. To je jednoznačně dobrá zpráva pro všechny, kteří se rozhodli žít trochu "zeleněji", ušetřit a možná i získat pocit relativní energetické samostatnosti. 

Nechte si poradit

S podporou Ministerstva průmyslu a obchodu funguje bezplatné poradenství. Služba je pojmenovaná EKIS a nabízí rady, jak využít, zažádat a dostat dotace na zelená řešení. Kromě toho, že můžete takovou poradnu v navštívit osobně, můžete se poradit i online. Případně se můžete podívat na již položené otázky a odpovědi. EKIS funguje díky programu EFEK, což je program právě na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů.

Program není určen pouze pro jednotlivce. Obce jistě rády využijí možnost veřejného osvětlení, využijí skládkové a odpadní plyny na výrobu energie atd. V poradně EKIS se to hemží dotazy na úsporu tepla, jak vyřešit prostory, kam se dostala plíseň, a jak izolovat svůj dům tak, aby teplo neutíkalo. Na co všechno můžete dostat dotaci? Od pasivních domů přes solární panely. 

Pasivní dům je ideálním řešením pro všechny, kteří chtějí dobře bydlet, málo protopit a žít ve zdravém prostředí. Náklady na život v tomto domě jsou nízké, tepelná pohoda vysoká a navíc cirkulující vzduch je čistý, bez škodlivin a prachu. V pasivních domech také neexistují problémy s plísněmi. Jde proto o ideální bydlení i pro astmatiky.